Görüş Bildir
Haberler
11 İkonik Gitar Modeli ve Onları Çalan Efsane Gitaristler

11 İkonik Gitar Modeli ve Onları Çalan Efsane Gitaristler

Fulin
08.01.2016 - 12:13

1. Explorer

1. Explorer

Genellikle Hard Rock ve Heavy Metal gitaristleri tarafından tercih edilen Explorer, ilk olarak 1958'de piyasaya sürüldü. Orijinal olarak Gibson markası tarafından üretilen bu model, daha sonra diğer markalar tarafından da kullanıldı.

Dave Grohl - Foo Fighters

The Edge - U2

James Hetfield - Metallica

2. Stratocaster

2. Stratocaster

1954 yılından bu yana üretilen Fender markasının en popüler gitarıdır. Gitarın simgesi olan 3 tek manyetik, gitarı her müzik türüne en üst seviyede uyumlu kılmaktadır.

Yngwie Malmsteen

John Frusciante - Red Hot Chili Peppers

David Gilmour - Pink Floyd

3. SG

3. SG

1961'de piyasaya çıkan bu gitar, sonraları Gibson'ın diğer bir popüler gitarı olan Les Paul'e ilham kaynağı da olmuştur. Bu model Gibson'ın gelmiş geçmiş en çok satan gitarıdır.

Angus Young - AC/DC

Tony Iommi - Black Sabbath

Eric Clapton

4. Telecaster

4. Telecaster

İki senelik araştırma ve geliştirme aşamasından sonra 1951'de piyasaya sunulan bu gitarın alışılagelmişin dışındaki tasarımı ve manyetik yaklaşımı ile Fender daha gürültülü ama daha temiz bir sound'a ulaşmak istemiştir.

Jimmy Page - Led Zeppelin

Keith Richards - The Rolling Stones

Bruce Springsteen

5. Les Paul

5. Les Paul

Ünlü gitarist Les Paul için üretilen ancak bir süre sonra birçok gitarist tarafından kabul edilip kullanılan bir model haline gelmiştir. Klasik görüntüsü ve mükemmel sound'u ile birlikte her gitaristin tecrübe etmesi gereken bir enstrüman olarak karşımıza çıkıyor.

Les Paul

Zakk Wylde - Black Label Society

6. Slash - Guns N' Roses

7. Flying V

7. Flying V

Gibson'ın ilk yapıldığı zamanda futüristik bir tasarım olarak nitelediği, rock gitaristleri için performans gitarı olan Flying V ilk kez 1958'de müzisyenler ile buluştu.

Lenny Kravitz

Michael Schenker - Scorpions

K.K. Downing - Judas Priest

8. Steve Vai / Ibanez JEM

9. Joe Satriani / Ibanez JS

10. John Petrucci - Dream Theater / Ernie Ball Music Man JP

11. Dave Mustaine - Megadeth / Dean V

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
36
18
5
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak Kahveci

Stratocaster yazıp Jimi Hendrix yazmamak, aynı şekilde Gibson Flying v yazdıktan sonra Albert King yazmamak günahtır. Çarpılırsın..! Listede çok eksik var yi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Les Paul'da Gary Moore'u da görmek isterdim bu listede...

Pasif Kullanıcı

herşeye yorum yapmak zorunda hissetme kendini, sakin ol ve o klavyeyi yavaşça yere bırak... üzerini giyin, kapıyı aç ve kendini oksijen dolu doğanın kolların... Devamını Gör

Burak Aydemir

Fenderi fender yapanlardan biri hatta belki de en ikonik adam KURT COBAİN listede yok ayrıca james bildiğim kadarıyla gibson değil esp ironcross ve snakebyte... Devamını Gör

Arda Doğan

Bence de Kurt Cobain'in olmaması büyük eksiklik ve James Hetfield en çok Gibson Explorer kullanmıştır sadece son birkaç yıldır ESP gitarları fazla kullanıyor.