Görüş Bildir
Haberler
Tüm Dünyadan 10 Örnek ile Siyasetçiler ve Mizah

Tüm Dünyadan 10 Örnek ile Siyasetçiler ve Mizah

Batuhan
13.05.2016 - 16:05 Son Güncelleme: 14.05.2016 - 15:30

Kimi hiddetinden küplere binerken kimi kendisiyle alay edilen programa katılıyor. Siyasetçilerin kendileri hakkındaki mizaha tepkileri farklı.

Deutsche Welle derledi: İşte dünyadan 10 farklı siyasetçiyi konu eden mizah örnekleri ve siyasetçilerin bunlara karşı tepkileri... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Angela Merkel

1. Angela Merkel

Borç krizinin gündemi meşgul ettiği zamanlarda Angela Merkel Yunanistan’daki gazete ve dergilerde sık sık Nazi sembollü görüntülerle yayınlandı. 2012’de hiciv dergisi Mystiki Ellada’nın kapağında Nazi üniforması ve omzunda akbaba ile görülen Angela Merkel resmi nispeten masum. Alman hükümeti hiçbir zaman yasal bir girişimde bulunmaya gerek görmedi.

2. Vladimir Putin

2. Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gövde ve güç gösterisi yaptığı tatil fotoğrafları mizahçılar için süper bir malzeme. Putin üst kısmı çıplak at üzerindeki fotoğrafı mizahçıların favori görüntüsü. Bu fotoğraf 2015’te Düsseldorf’taki karnaval geçidinden.

3. Donald Trump

3. Donald Trump

ABD Başkan adayı Donald Trump karikatürist ve mizah yazarları için popüler bir figür. Eleştirilere karşı alıngan tepkiler veriyor. Boston Globe, Trump’ın göç politikasıyla ilgili önerilerini hicvettiği hayali hikayelerden oluşan bir sayfa yayınladı. Bunun ardından Trump gazeteye ilişkin “aptal” ve “değersiz” ifadelerini kullandı.

4. Kim Jong Un

4. Kim Jong Un

Kuzey Kore’nin Komünist yöneticileri gerçekten şakadan anlamıyor. Kuzey Kore’yi hicveden “The Interview” (Diktatörle Görüşme), 2014’te ABD sinemalarında gösterime girdiğinde filmin yapımcı stüdyosu Sony, hacker saldırısına uğradı, sinemalar tehditler aldı. İstihbarat bulgularına göre siber saldırıların arkasında Kuzey Kore yönetiminin olduğu belirtildi.

5. George W. Bush

5. George W. Bush

ABD’nin 43'üncü başkanı, muhtemelen komedyenler ve ‘talk-show’cular için bulunmaz bir malzemeydi. Teksaslı siyasetçinin entelektüel zaafını malzeme yapan TV programlarından birinde Bush resim yapma merakından söz ederek mizah ustalarının alay konusu oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jaroslaw Kaczynski

6. Jaroslaw Kaczynski

Sene başında Düsseldorf’taki karnaval geçidinde sergilenen bir figür, Polonya ile Almanya arasında diplomatik bir soruna neden oldu. Araçtaki figürde Hukuk ve Adalet Partisi lideri Jaroslaw Kaczynski’nin çizmesinin altında hırpalanmış bir kadın olarak Polonya görülüyordu. Polonya Dışişleri Bakanı, figürü Polonya’yı ve Polonyalı siyasetçileri aşağılama olarak niteledi.

7. Benyamin Netanyahu

7. Benyamin Netanyahu

İsrail Başbakanı, “Eretz Nehederet“ (Harika Bir Ülke) adlı televizyon şovunda düzenli olarak konu ediliyor. Bu sahnede komedyenler İsrail yönetimiyle Hamas arasındaki barış müzakerlerini içeren bir parodi sergiliyor. Kamuoyunda “Bibi“ olarak da anılan Netanyahu, bunlara alınmak bir yana, 2013’teki bir bölüme konuk olarak katılmıştı.

8. Winston Churchill

8. Winston Churchill

Zirvedeki politikacıları gülünç duruma düşürmek geleneği vardır. 1915 yılından bu İngiliz karikatürü zamanın Donanma Bakanı Winston Churchill’i Truva Savaşı’nda perişan haldeki Aşil olarak gösetriyor. “Gemilerle savaş“ başlıklı karikatür o zamanlar Churchill’in kaybettiği Çanakkale Deniz Savaşi’na bir gönderme.

9. Humeyni ve Carrell

9. Humeyni ve Carrell

1987’de Alman televizyonlarında İran devrim lideri Ayetullah Humeyni hakkındaki program büyük patırtı koparmıştı. Almanların 2006 hayatını kaybeden Hollanda asıllı ünlü komedyeni Rudi Carrell, Humeyni’yi bir foto-montajla kadın iç çamaşırı giydirilmiş haliyle yayınlamıştı. Diplomatik krize dönüşen olay Tahran yönetiminin iki Alman diplomatı sınırdışı etmesiyle sonuçlanmıştı.

10. Erdoğan ve Böhmermann

10. Erdoğan ve Böhmermann

Böhmermann’ın okuduğu Erdoğan şiiri de 1987’deki gibi devletler arası krize mi yol açacak bilinmez ancak siyasi mizahın daha önce de dünya politikasında diplomatik gerginliklere yol açtığı görülmüştü. Dünyayı yönetenlerin siyaset tarzları ne kadar farklıysa mizaha bakışın da o kadar çok çeşidi var.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
165
82
48
35
13
12
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayar abi

Böhmermann’ın okuduğuna şiir mi deniyor ?

Melih Işık

"bir çok yerinde gerçeği barındıran hiciv eseri" daha mantıklı olabilir.

Yusuf Kadıoğlu

Aktroller eleştiri kaldırabiliyormuşsunuz gibi davranmayın lütfen. Neymiş onun okuduğunu şiir miymiş. Ulan sizler Levet Kırca'nın mizahını kaldıramayıp progr... Devamını Gör

isimsizim

Mizaha eyvallah ta savunduğunuz ibne tayyibi bahane edip tüm Türklere saydırıyor ve bizim sığırlar da maşallah eksik kalmadan söz konusu tayyipse vatan feda ... Devamını Gör