Görüş Bildir
Çözülemeyen Denklem: Olgun Kadın, Genç Erkek Aşkını Eliz Cengiz’e Sorduk
Geçtiğimiz haftalarda Instagram'da gezinirken karşıma bir story çıktı. Benim gibi birçok insanın keşfetine düşmüş olmalı ki izlenme rekoru kırdı. Milyonlarca kişi 42 yaşındaki bir kadın ile 22 yaşındaki sevgilisinin el ele yürüyüşünü izledi. Hemen başladım 'stalk'lamaya. Kimdi bu kadın? Bu aşk nasıl başlamıştı ve zamanında kendinden küçük biri ile (13 yaş) evlenmiş bir kadın olarak yazılan kötü mesajlarla nasıl baş ediyorlardı merak ettim.Aklımda bu sorularla Eliz Cengiz'e röportaj teklif ettim. Sağ olsun kabul etti. Enteresan bir aşk hikayesi okuyacaksınız. Ayrıca bana kalırsa bu cevaplarda en az aşk kadar önemli bir başka hikaye daha var: Artık 'el âlem ne der?' diye yaşamaktan sıkılmış, kendi hayatının sorumluluğunu üstlenmiş ve 'paşa gönlü' ne isterse onu yapan bir kadın.Eliz başkalarına cesaret verir mi bilmem ama şu kadarını söyleyebilirim ki yaş farkına rağmen yaşanan çok güzel aşklar hatta evlilikler var. Sadece insanlar paylaşmıyor, özellikle kadınlar çekiniyor. Çünkü NEDENSE toplumda ERKEK büyük ise SORUN YOK. Kadın büyük ise ONDAN KÖTÜSÜ YOK.Son söz: Çifte standart ne fena bir şey.
Anti-Aging Seks Uygulamaları
Yaşlanma belirtilerini azaltmayı veya geciktirmeyi amaçlayan çeşitli yöntemleri ifade eder. Bu uygulamalar genellikle sürdürülebilir cinsel yaşamı, cilt bakımı, beslenme, yaşam tarzı değişiklikleri ve bazen tıbbi tedavileri içerir. Çeşitli meyve ve sebzeler, yeşil çay gibi antioksidanlar vücudun serbest radikallerle mücadelesine yardımcı olur. Balık, keten tohumu, ceviz gibi omega-3 kaynakları cilt sağlığına katkıda bulunabilir. Egzersiz cinsel sağlığı ve genel sağlığı olumlu yönde etkiler. Stres yaşlanma belirtilerini hızlandırabilir, bu nedenle stresle başa çıkmak önemlidir. Yeterli ve kaliteli uyku, sağlıklı yaşlanma ve mutlu bir cinsel yaşam için önemlidir. “Hormon replasman tedavileri” ve “biyoeşdeğer hormon tedavisi”, hormon seviyelerinin dengelenmesi, yaşlanma belirtilerini azaltabilir ve cinsel yaşam kalitesini arttırabilir. Antioksidanlar, kolajen, hiyalüronik asit gibi takviyeler yaşlanma karşıtı etkiler sunabilir. Anti-aging uygulamaları kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara göre değişir. Ancak, bu uygulamaların etkili olup olmadığına dair kesin bilgilerin olmaması, bilinçli ve dengeli bir şekilde yaklaşılmasını gerektirir. Herhangi bir anti-aging tedavi veya ürünü kullanmadan önce bir hekime danışmak önemlidir.
Reklam
Longevity Seks Nedir ve Temelinde Yatan 10 Faktör
etiket
“Longevity” kelimesi İngilizce kökenli olup Türkçeye “uzun ve sağlıklı yaşam” veya “uzun ve sağlıklı ömür” olarak çevrilebilir. Bu terim genellikle insanların yaşam süresini ifade etmek için kullanılır. Ancak sadece yaşamın uzunluğundan çok, sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam, yaşam süresi boyunca sağlık, yaşam kalitesi ve fiziksel-fonksiyonel yeteneklerin korunması gibi unsurları da içeren geniş bir kavramdır. “longevity seks” bu bağlamda “uzun ömürlü seks”, “uzun ömürlü cinsel yaşam” veya “sürdürülebilir cinsel yaşam” demektir.Longevity seks kavramı cinsel yaşam süresiyle birlikte cinsel yaşam kalitesi, cinsel sağlık, bağımsızlık ve cinsel işlevsellik gibi pek çok faktörü içeren geniş bir anlam taşır. Özellikle modern tıbbın, sağlık bilimlerinin, bütüncül ve fonksiyonel tıbbın gelişimiyle birlikte, insanlar daha uzun ve sağlıklı bir şekilde cinselliği yaşamayı hedeflemektedirler.
Reklam
Reklam
Teoman Yıllar Önce Anlatmış: İlişkilerde Breadcrumbing Nedir?
Love bombing, gaslighting, ghosting derken şimdi bir de breadcrumbing. Çağın değişmesiyle birlikte ilişkilerde de yeni terimler türemeye başladı. 'Ekmek kırıntısı' diyerek birebir çevirisini yapabileceğimiz 'breadcrumbing' terimi, bir ilişkiyi canlı tutmak için zaman zaman ilgi göstermek anlamına geliyor.Teoman ise yıllar önce 'Aşk kırıntısı' şarkısında bu durumu özetlemiş!
Reklam
Reklam
Reklam