Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'de Yeniden Referandum İsteyenlerin Sayısı 3 Milyona Ulaştı

İngiltere'de Yeniden Referandum İsteyenlerin Sayısı 3 Milyona Ulaştı

Deniz Gök
25.06.2016 - 14:56 Son Güncelleme: 26.06.2016 - 13:17

İngiltere'de Avrupa Birliği'nden ayrılık kararının çıktığı referandumun tekrarlanmasını talep ederek İngiliz Parlamentosu’na online dilekçe gönderenlerin sayısı 3 milyona ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere’de Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılık yanlılarının kazandığı referandumunun tekrarlanması için başlatılan internet üzerinden dilekçe kampanyasına katılım 3 milyona ulaştı.

İkinci bir AB referandumu yapılması için İngiliz Parlamentosu’nun internet sitesindeki dilekçe bölümünde başlatılan imza kampanyasına katılanların sayısı son iki gün içerisinde hızla artarak 3 milyon oldu.

İngiliz basınında Cumartesi günü referandumun tekrarlanabileceği yönünde bazı haberlerin yer almasının ardından halk kampanyaya rekor katılım gösterdi.

İngiliz Parlamentosu’nun internet sitesindeki herhangi bir dilekçe 100 binin üzerinde imza topladığında, parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası’nda tartışılabiliyor.

Brexit oylamasında yüzde 51,9 Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılması, yüzde 48,1 ise AB'de kalması yönünde oy kullanmıştı.

Başbakan David Cameron da referandumdan ayrılık yönünde karar çıkmasının ardından Ekim ayında lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin liderliğinden ayrılarak görevi bırakacağını açıklamıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
40
25
13
7
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ewok The Hutt

sizde bokunu çıkarmayın mk. demokratik bir şekilde sonuçlandı işte, olmuşla ölmüşe çare yok. bizde isteriz bugun seçim olsun ama isteyince olmuyor işte.

Ewok The Hutt

gerekiyorsa ülkenin yarısı oy kullanamamış olsun, yinede yeni bir referandum yapılmamalı. öyle biz bu referandumu beğenmedik yenisi yapalımla olmaz bu işler.

Ahmetcan Oral

dinci her yerde dinci...

Mr Logical

Google'dan bakıp AB'nin ne olduğunu öğrenmişler demek ki. Ya da sterlin dibi görünce uyanmış olabilirler. O değil de, şimdi bir rüzgar başlattılar. Bir bakmı... Devamını Gör