Görüş Bildir
Haberler
"Utanç Dosyası" Zaman Aşımına 6 Ay Kala Yeniden Açıldı

"Utanç Dosyası" Zaman Aşımına 6 Ay Kala Yeniden Açıldı

Batuhan
22.03.2015 - 12:46

2007'de 84 kişinin cinsel istismarına maruz kalan S.Ö'nün takipsizlikle sonuçlanan soruşturma süreci, zaman aşımına 6 ay kala Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine yeniden başlatıldı.

Erzurum'da, 2007'de 84 kişinin cinsel istismarına maruz kalan ve o tarihte 15 yaşında olan S.Ö'nün takipsizlikle sonuçlanan soruşturma süreci, zaman aşımına 6 ay kala 'paralel yapı' soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yeniden başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Fethullah Gülen'in geçen yıl sonunda vefat eden kardeşi S. Gülen ile iki oğlunun da aralarında bulunduğu 84 kişinin fiili livatasına maruz kaldığı iddia edilen S.Ö, gizli tanık kapsamında korumaya alındı.

Erzurum'un Gez Köyü mahallesinde oturan ve ailesinin maddi durumu iyi olmayan 1992 doğumlu S.Ö'nün, 8 yıl önce Dadaşkent Polis Merkezi'ne giderek kendisine 84 kişinin cinsel tacizde bulunduğunu anlatmasıyla başlayan ve takipsizlikle sonuçlanan soruşturma sürecinin 'usulsüz' olduğuna ilişkin savcılığa ihbar geldi. Bunun üzerine yeniden soruşturma açıldı. İhbarda yer alan iddiaların 'örgütlü bir ört bas etme' olup olmadığının araştırılmasını isteyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığından dosyayı incelemesi için talepte bulundu.

Talebin Erzurum Cumhuriyet Savcılığına ulaşmasının ardından Erzurum Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iddiaları araştırmak üzere çalışma başlattı.

Dosyanın raftan indirilmesiyle ifadesine başvurulan 23 yaşındaki S.Ö'nün hala şikayetçi olduğu ancak bu kişilerin bir daha yüzünü görmek istemediğini söylediği öğrenildi.

S.Ö, yeniden açılan soruşturmada 'gizli tanık' kapsamında korumaya alındı.

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0