Görüş Bildir
Haberler
‘Türkiye'yi Dinlemekte Haklıyız’

‘Türkiye'yi Dinlemekte Haklıyız’

adem kara
17.08.2014 - 17:17 Son Güncelleme: 18.08.2014 - 09:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Alman dış istihbarat servisi BND’nin Türkiye’yi dinlediği iddiasına, Alman yetkililerden teyit geldi. Hükümet kaynakları, Frankfurter Allgemeine gazetesine verdikleri demeçte, 2009’da hazırlanan güncel görev profilinde, Türkiye’nin resmi hedef olarak yer aldığını doğruladı.

Türkiye’nin ABD, Fransa ya da İngiltere gibi Batılı ortaklarla kıyaslanamayacağını vurgulayan Alman yetkililer, Türkiye’de olup bitenlerin Almanya’nın güvenliğini yakından ilgilendirdiği için dinlemeyi makul bir faaliyet olarak gördüklerini belirtti.

‘Nedenimiz var’

Haberde Alman hükümet yetkililerinin, Türkiye’nin dinlenmesine gerekçe olarak, ‘Türk hükümetinin Almanya’daki Türk kulüpleri ve dernekleri üzerinden yıllardır siyasi amaçlarını gerçekleştirmeye çalışmasını, başta PKK olmak üzere sol ve sağ grupların faaliyetlerini, Türkiye bağlantılı uyuşturucu ve kaçakçılık vakalarını’ gösterdiği kaydedildi.

Frankfurter Allgemeine’nin elde ettiği bilgilere göre, Türkiye BND tarafından izlenen ‘çekirdek ülkeler’in başında geliyor. Gazeteye konuşan yetkililere göre, bu ülkelere karşı dinleme faaliyetinin yapılması beklenen ve makul bir durum. Görev profili ‘İzlenen Ülkeler’ (Monitoring Staaten) kategorisinde bulunan kimi ülkeler hakkında ise dinleme yapılmıyor ve normal yollardan bilgi toplanıyor.

Ankara mutlaka araştıracak’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Alman istihbaratının Türkiye’yi dinlediği yönündeki haberlerin araştırılacağını açıkladı. Haberi duyuran Der Spiegel dergisinin AK Parti’yi hedef alan haksız haberler yaptığının altını çizen Şahin, yine de iddianın üzerine ciddiyetle gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Spiegel Dergisi’ne konuşan bir AK Parti yetkilisi ise, Almanya’nın dostları konusunda ‘çifte standart’ uyguladığını söyledi. Dergiye konuşan bir CHP yetkilisi de, “Almanya Türkiye’yi ‘ikinci sınıf’ arkadaş olarak görüyormuş. Casusluk güvensizliğin göstergesidir. Gerçek arkadaşlar arasında güvensizlik olmaz” dedi.

Vatan

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/-turkiye-y...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0