Görüş Bildir
Haberler
'Sen AVM'ni al, Biz Vapurumuzu Geri İstiyoruz!'

'Sen AVM'ni al, Biz Vapurumuzu Geri İstiyoruz!'

Hande öçalan
04.06.2015 - 23:27 Son Güncelleme: 05.06.2015 - 15:46

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Direnişi'nden sonra söylediği 'bundan sonra tüm projeler halka danışılarak yapılacak' sözlerinin ardından dün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Hatları için tasarladığı vapurları görücüye çıkarmıştı. Halk tarafından son derece kötü tepkiyle karşılanan yeni şehir hatları vapur modelleri için, şimdi de bir imza kampanyası başlatıldı.

'Martılar bile gelmez bu vapura'

Sosyal medyada 'Martılar bile gelmez bu vapura', 'Vapur değil yüzen AVM', 'Yarım kalmış katamaran'gibi benzetmelerle zevksiz ve karaktersiz bulunan vapurlar için halk toplu imza kampanyasına da taşıdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İstanbul'da yaşayan insanlara sorulmadan getirilen yeni boğucu vapurlar kaldırılsın!"

Twitter'da #vapurumugeriver etiketiyle tepkilerini dile getirmesinin ardından başlatılan kampanyanın çağrı metninde şu ifadelere yere verildi:

'Bütün sahil şeridinin betonlaştığı, ranta açıldığı ve insanların boğazdan giderek uzaklaştırıldığı bu günlerde boğazın tek havasını alabildiğimiz vapur yolculukları, işten çıktığımızda metrobüs yerine en azından boğazın havasını alalım dediğimiz vapur yolculukları, Kadir Topbaş'ın sözde İstanbul halkına süprizi ile metrobüs yolculuklarından hiç farkı kalmayan bir hale bürünmüştür. Yık ve daha iyisini yap anlayışı İstanbul kültürünü neredeyse yok etmek üzeredir.

Gördüğünüz gibi vapur yolculuğunun geleneği olan yan balkonlar da yok. Sadece özel vapurları andıran soğuk bir terası var. Gökdelen ve plaza anlayışını vapurlarımızdan uzak tutsunlar.

Artık İstanbul hakkında verilecek kararları İstanbul halkına sormalarının vakti geldi. '

Vapurunu geri isteyenler, kampanyaya imza atmak için lütfen şuraya.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0