Görüş Bildir
Haberler
'Selam Tevhid' İddianamesi Kabul Edildi

'Selam Tevhid' İddianamesi Kabul Edildi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 'Selam Tevhid'de kumpas' soruşturması kapsamında firari şüpheliler Fethullah Gülen ve Emre Uslu'nun da bulunduğu 122 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 'Selam Tevhid'de kumpas' soruşturması kapsamında firari şüpheliler Fetullah Gülen ve Emre Uslu, eski emniyet müdürü Yurt Atayün ve muvazzaf subayların da bulunduğu 50'si tutuklu 122 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

ABD'den iadesi için bakanlıklara yazı yazılması karar verildi

Heyet, Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında, soruşturma kapsamında çıkarılan yakalama emrinin kaldırılmasına, yurt dışında bulunduklarından, 'sanıklar hakkında kuvvetli suç şüphesini, varlığını gösteren olguların bulunması, kaçacakları ve saklanacakları şüphesi uyandıran somut olguların bulunması, adli kontrol kararının yetersiz kalacak olmasından dolayı' yokluklarında ayrı ayrı tutuklanmalarını kararlaştırdı. 

Gülen ve Uslu hakkında kırmızı bülten çıkarılmasının istenilmesine hükmeden heyet, sanıkların ABD yetkili adli makamlarından iadesi prosedürüne esas olmak üzere ilgili bakanlıklara yazı yazılmasına karar verdi. 

Gülen hakkında 3. kez tutuklama

Mahkeme heyeti, ilk duruşmanın 1, 2, 3, 4 ve 5 Şubat 2016'da yapılmasını oy birliğiyle kararlaştırdı.

Böylece, Fetullah Gülen hakkında İstanbul'daki Paralel Devlet Yapılanması davaları kapsamında yokluğunda 3 kez tutuklama kararı çıkarıldı. Gülen hakkında daha önce ''Tahşiye Grubuna kumpas'' ile ''25 Aralık Soruşturmasında kumpas'' davalarında da yokluğunda tutuklama kararı çıkarılmıştı. Her iki davada da Gülen'in kırmızı bültenle aranmasına ilişkin yazı yazılmasına karar verilmişti.

Ceza istemleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 'Selam Tevhid'de kumpas' iddianamesinde, aralarında firari şüpheliler Fetullah Gülen ve Emre Uslu ile eski emniyet müdürü Yurt Atayün ile muvazzaf subayların da bulunduğu 55'i tutuklu 122 şüphelinin ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.  

MİT tırları da iddianamede

İddianamede Adana’da MİT’e ait tırların durdurulmasının da Gülen yapılanması tarafından organize edildiği ifade edildi. Bu kapsamda MİT tırlarının durdurulması operasyonunda görev alan askerler de şüpheli olarak yer aldı.

Gülen, Uslu ile eski emniyet müdürleri Atayün ve Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 48 şüphelinin ayrıca 'devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talebinde bulunulan iddianamede, şüpheliler Gülen, Uslu ile Atayün'ün, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, hukuka aykırı olarak kişiler verileri kaydetmek'' suçlarından ayrı ayrı 67,5 yıla kadar, diğer şüphelilerin de benzer suçlardan değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
13
7
6
5
2
0