Görüş Bildir
Haberler
Klasik Masa ve Sandalyeleri Unutun! Ofislerdeki 6 Yenilikçi Çalışma Alanı

Klasik Masa ve Sandalyeleri Unutun! Ofislerdeki 6 Yenilikçi Çalışma Alanı

müstesna
24.05.2015 - 23:32 Son Güncelleme: 25.05.2015 - 11:40

İş hayatımız, sağlık ve mutluluk ikilisinden böylesine etkilenirken; en rahat ve mutlu olduğumuz yer çalışma alanlarımız olmalı öyle değil mi?

Yapılan araştırmalara göre; birçok ofiste tercih edilen çalışma alanları aslında çalışanları yaratıcı düşüncelere pek de teşvik etmiyor. Çalan telefonlar ve diğer gürültüler ofis çalışanlarının dikkatini dağıtıyor; kişiye özel alanların yokluğu onları fazlasıyla mutsuz edebiliyor.

Ortak alanlar değişmeyen bir kural gibi görünse de, şirketler son günlerde kişisel çalışma alanları, hatta kütüphane ve kafeler ekleyerek; ofislerde yerleşim planlarını değiştirmeye başladı.

Gün boyu oturarak hareketsiz kalmanın kalp rahatsızlıklarına yol açmak ve metabolizma hızını düşürmek gibi zararları da kanıtlandıktan sonra, ofislerde yapılan düzenlemeler daha yenilikçi bir hal aldı.

İşte o yenilikçi düzenlemelerde çığır açan çalışma alanları...

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2015/05...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Brody Çalışma Standı

1. Brody Çalışma Standı

Michigan merkezli Steelcase firması, çalışanlara kendilerine ait bir çalışma standı sunuyor.

Firmanın yaptığı araştırmalara göre; ofis çalışanları her 11 dakikada bir dış etkenler yüzünden çalışmaya ara veriyor ve yeniden odaklanmaları tam 23 dakika sürebiliyor.

Brody Çalışma Standı ise sağladığı sırt desteği, dizüstü bilgisayarı göz hizasında bulunduran masası ve masa ışığı hatta ayak uzatmak için tasarlanan taburesiyle; çalışanlara oldukça konforlu bir alan. Sayesinde bilgisayarınızın arkadan görülemeyeceği bir paravan bile düşünülmüş.

Fiyatları 2.700$'dan başlıyor.

2. Stir Kinetic M1 akıllı masa

2. Stir Kinetic M1 akıllı masa

Stir firması araştırmacıları, çalışanların rahat bir alanda haftalarca aynı pozisyonlarda oturabildiğini gözlemledi. Bu durum göz önünde bulundurularak üretilen akıllı masa, çalışanları yerlerinden kaldıracak özelliklere sahip.

Bu akıllı çalışma masası, oturduğunuz ve masada olmadığınız süreleri hatta harcadığınız kalori miktarını size gösteren bir ekrana sahip. Artık oturmaya ara vermeniz gerekiyorsa, otomatik olarak yüksekliği değişiyor.

Fiyatı ise; 2.990$.

3. Ferah bir ofis yaratacak çalışma alanı

3. Ferah bir ofis yaratacak çalışma alanı

Herman Miller firması tarafından üretilen bu ofis alanı, kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik değiştirilebiliyor. 

Hem kişiye ait bir çalışma masası hem de görüşmelerde misafirlerin rahatlıkla ağırlanabileceği bir alan olan ve takım çalışmasını kolaylaştıran bir ürün. 

Fiyatları ise 1.600$'dan başlıyor.

4. Üçlü büro masaları

4. Üçlü büro masaları

Allsteel firmasının ürettiği bu masalar, takım ruhu ve kişisel alan arasındaki ince çizgiyi tutturabilen ürünlerden.

Bir yandan bilgi aktarımını kolaylaştıran sistemi ile ortak çalışmaları desteklerken, bir yandan da masalar arasında bulunan paravanlarla kişiye özel bir çalışma alanı yaratıyor.

Fiyatları ise 1.000$'dan başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. NextDesk Fit yürüme bantlı çalışma masası

5. NextDesk Fit yürüme bantlı çalışma masası

Çalışırken hareketsiz kalmak istemeyenler için yaratılmış The NextDesk Fit çalışma masası, yürüme bandı ve ne kadar yol katettiğinizi görmenizi sağlayan Bluetooth özelliğine sahip. Yürüme bandı, hareket algılayıcıları ile kullanılmadığında otomatik olarak duruyor.

Fiyatı ise 999$.

6. Kendi ihtiyaçlarınıza göre düzenleyebileceğiniz Ikea ürünlerinden oluşturulmuş çalışma standı

6. Kendi ihtiyaçlarınıza göre düzenleyebileceğiniz Ikea ürünlerinden oluşturulmuş çalışma standı

Ikea'nın tam teşekküllü bir çalışma masasını satın almak yerine, birkaç farklı ürünü birleştirip ihtiyacınız olan çalışma alanını çok daha ucuza yaratabilirsiniz.

Twitter kullanıcısı Colleen Graves (@DuchessofRogue) ise bu fikri hayata geçirenlerden biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0