Görüş Bildir
Haberler
'PKK, IŞİD'e Karşı Savaşmış Olabilir Ancak Bir Terör Örgütüdür'

'PKK, IŞİD'e Karşı Savaşmış Olabilir Ancak Bir Terör Örgütüdür'

Ulaş
27.07.2015 - 21:20 Son Güncelleme: 27.07.2015 - 23:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin PKK'ya yönelik düzenlediği askeri operasyonlarla ilgili olarak, 'PKK IŞİD'e karşı savaşmış olabilir, ama PKK da bir terör örgütüdür. Türkiye'nin bu gruba karşı meşru hakkını uzun süredir tanıyoruz' açıklamasında bulundu.

'PKK'nın da IŞİD'e karşı savaştığını, bu bağlamda Türkiye'nin bu örgütle savaşanlara saldırmasının karmaşa yaratıp yaratmadığına” yönelik soru üzerine Kirby, şunları kaydetti:

'Türkiye'nin bu örgüte karşı kendini savunma hakkının farkındayız. PKK’nın bazı durumlarda IŞİD'e karşı savaştığının farkındayız, fakat kendileri bir terör organizasyonudur ve onları 'Yabancı Terör Örgütü' olarak belirledik. IŞİD'e karşı mücadelede PKK ile işbirliği, koordinasyon veya iletişim halinde değiliz. IŞİD'e karşı 62 ülkenin yardımıyla mücadele etmekteyiz. Özellikle Suriye’de, ABD Savunma Bakanlığı ılımlı Suriyeli muhaliflerle eğit-donat programı bağlamında çalışmakta.IŞİD ile mücadele devam edecek, bu sebeple bütün koalisyon ülkelerine ve Türkiye’ye minnettarız. IŞİD'e baskımız, Türkiye'nin şu anda PKK'ya karşı ne yaptığı ve gelecekte ne yapacağına bakılmaksızın azalmadan devam edecek'

Kirby, 'ABD yönetiminin PKK’yı terör örgütü olarak tanımasına rağmen örgüte yönelik bugüne kadar herhangi bir saldırısının bulunmadığı' yorumu üzerine, “PKK’yı asla savunmadık. PKK, terör organizasyonudur ve dünyanın her tarafında teröristlere karşı mücadele hakkımızı saklı tutmaktayız” diye konuştu.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0