Görüş Bildir
Haberler
‘Obama Kaçar’: Gazetecilere Veda Eden Obama'dan Clinton'a Açık Destek

etiket ‘Obama Kaçar’: Gazetecilere Veda Eden Obama'dan Clinton'a Açık Destek

ATKN
02.05.2016 - 11:29 Son Güncelleme: 02.05.2016 - 23:46

Geleneksel Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Yemeği’ne başkan olarak son kez katılan ABD Başkanı Barack Obama, esprileriyle katılımcıları bu yıl da kahkahaya boğdu. Obama'dan, başkanlık seçimleri aday adaylığı için Demokrat Parti'den Vermont Senatörü Bernie Sanders, Cumhuriyetçi Parti'den de emlak milyarderi Donald Trump, Ohio Valisi John Kasich ve Teksas Senatörü Ted Cruz'a karşı yarışan Hillary Clinton'a açık destek geldi. 

Sözlerini 'Obama kaçar' diyerek tamamlayan ABD Başkanı, elindeki mikrofonu havaya kaldırıp elinden yere bıraktıktan sonra sahneden ayrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu sahnede gelecek sene başka biri olacak. Bu kadının kim olacağını herkes tahmin edebilir'

'Bu sahnede gelecek sene başka biri olacak. Bu kadının kim olacağını herkes tahmin edebilir'

Fotoğraf: Susan Walsh / AP

Medya, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda ünlü isimin katıldığı organizasyonda, Amerika Başkanları esprili konuşmalarla siyasetçi kimliğinin ötesine geçerek, adeta komedyen gibi sahneye çıkıyor. Obama, başkan olarak son kez katıldığı Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Yemeği’nde çalışma arkadaşları, Kongre ve gazetecilere takıldı, hem de yer yer kendiyle dalga geçti.

Bugüne kadar, hangi adayı destekleyeceğine ilişkin açıklama yapmaktan kaçınan Barack Obama, oyunun rengini belli etti. Espri dolu bir konuşma yapan Obama, “Bu sahnede gelecek sene başka biri olacak. Bu kadının kim olacağını herkes tahmin edebilir” diyerek, kendisinden sonra Beyaz Saray’a ev sahipliği yapacak kişi için Hillary Clinton’ı işaret etti.

Siyaset, medya, sanat, eğlence ve iş dünyasından çok sayıda ünlü ismin katıldığı yemeğe, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Demokrat Parti’den başkan aday adaylarından Vermont Senatörü Bernie Sanders ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde gibi isimler de katıldı.

Trump'a: 'Salon gazetecilerle, ünlülerle, kameralarla dolu ve o gelmiyor. Bu yemek Donald için çok mu sıradan?'

8 Kasım 2016’da yapılacak başkanlık seçimlerinde partilerinin adayı olabilmek için yarışan isimlere takılan Obama’nın, yemeğe katılmayan Donald Trump için, “Bu akşam burada olmamasından biraz incindim. Geçen yıl çok eğlenmiştik. Bu şaşırtıcı biraz, salon gazetecilerle, ünlülerle, kameralarla dolu ve o gelmiyor. Bu yemek Donald için çok mu sıradan? Bu yemeğe katılmak yerine ne yapıyor olabilir ki? Evde mi takılıyor, Angela’ya Almanya Başbakanı’na hakaret etmek için tweet mi atıyor” sözleri salondaki konukları güldürdü.

Beyaz Saray’da geçirdiği sekiz yılın, kendisini yaşlandırdığına da esprili bir dille değinen Obama, “Ama Michelle’e bakın, benim saçlar ağardı, onda hiç bir değişiklik” yok diye konuştu.

Başkanlık görevinin bitmesinin ardından, küçük kızları Sasha’nın liseyi bitirmesine kadar başkent Washington’da yaşamayı sürdüreceklerini de dile getiren Obama'nın, “Yaklaşık altı ay sonra resmi olarak “topal ördek” olacağım. Kongre artık benim kararlarımı takmayacak. Cumhuriyetçi liderler telefonlarıma çıkmayacak. Buna alışmak zaman alacak. Bununla nasıl baş edeceğim bilmiyorum. Kongre’deki Cumhuriyetçiler benim son görev yılımda yapamayacağım şeyler olduğunu söylüyor. Neyse ki bu yemek onlardan biri değil” sözleri salonda gülüşmelere yol açtı.

'Basın özgürlüğü ABD'nin vazgeçmeyeceği en önemli ilkelerden biri olmayı sürdürecek'

'Basın özgürlüğü ABD'nin vazgeçmeyeceği en önemli ilkelerden biri olmayı sürdürecek'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazetecilere yaptıkları işin çok önemli olduğunu ve basın özgürlüğünün ABD’nin vazgeçmeyeceği en önemli ilkelerden biri olmayı sürdüreceğini belirten Obama, Beyaz Saray muhabirlerine teşekkür etti.

'Söyleyebileceğim iki kelime daha var: Obama kaçar' dedi ve mikrofonu yere bıraktı

Konuşmasının sonunda, “Söyleyebileceğim iki kelime daha var: Obama kaçar” dedikten sonra iki parmağını dudaklarına götüren Obama, kürsüden aldığı mikrofonu havaya kaldırıp yere bıraktı. 

Obama, konuşmasının ardından uzun süre alkışlandı. 

DHA, Amerika'nın Sesi, Twitter ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
379
114
28
21
17
8
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Konuşmaya çıkmadan önce Aşkı Memnu'nun son sahnesini izlemiş öyle çıkmış galiba

dora the explorer

İnşallah Trump da Beşir gibi verem olur, o kursuye bile çıkamaz -_-

Queen Rosie

cool'sun cool'um cool

Pasif Kullanıcı

Aman Obama bro ülkeyi tramp denen faşiste bırakma.

Pasif Kullanıcı

yok be abi öbürü tam bir pislik. bush dönemine döneriz trump adisi gelirse.