Görüş Bildir
Haberler
‘Milletin A… Koyacağız’ Dediği İddia Edilen Mehmet Cengiz, ‘Hakaret’ten Mahkum Oldu

‘Milletin A… Koyacağız’ Dediği İddia Edilen Mehmet Cengiz, ‘Hakaret’ten Mahkum Oldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

25 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan, mal varlığına tedbir konulan ve soruşturma dosyasından sızdırılan bir tapede “Milletin a… koyacağız” dediği iddia edilen iş adamı Mehmet Cengiz, bu sözler nedeniyle 8 bin TL tazminat ödemeye mahkum oldu.

Cengiz aleyhindeki dava 22. dönem AKP Malatya milletvekili Süleyman Sarıbaş tarafından açıldı. Sarıbaş dilekçesinde “Millete küfredilmiş ve bu milletin ferdi olarak tek tek herkesin manevi dünyasında tamiri mümkün olmayan sarsıntılar oluşturmuştur” ifadeleri yer aldı.

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce görülen davanın ikinci duruşmasında tarafları avukatları temsil etti. Mehmet Cengiz’in avukatı Begüm Yılmaz,“Kanuna aykırı şekilde elde edilmiş delillerle talepte bulunmak yerinde değildir. Davanın reddini kabul ediyoruz” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, 10 bin TL’lik tazminat davasının kısmen kabulüne karar verdi. Mahkeme, Mehmet Cengiz’in, Sarıbaş’a 8 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. 

Bu sefer delil kabul edildi

Cengiz’in mahkum edildiği dava başka bir açıdan da dikkat çekici. Söz konusu ifadelerin de yer aldığı 25 Aralık yolsuzluk soruşturması dosyasına, delillerin usülsüz toplandığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verilmişti.

Aynı ses kayıtlarının bu davaya delil olarak sunulmasına Cengiz’in avukatları takipsizlik kararını örnek göstererek itiraz etti.

Ancak mahkeme bu itirazı kabul etmeyerek Cengiz’i ‘hakaret’ten mahkum etti.

  • Kaynak: Diken ve Ajanslar
Kaynak: http://www.diken.com.tr/milletin-a-ko...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0