Görüş Bildir
Haberler
'Kurtlarla Dans' Filminin Gerçek Kızılderili Şefi Hayatını Kaybetti

'Kurtlarla Dans' Filminin Gerçek Kızılderili Şefi Hayatını Kaybetti

1990'da Oscar ödülü kazanan 'Kurtlarla Dans' filmi de dahil olmak üzere 40'tan fazla filmde rol alan Amerikalı Kızılderili şefi David Bald Eagle (Kel Kartal) 97 yaşında hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bald Eagle,Kızılderililer'in ABD ordusuna karşı savaşıp galip geldiği 1876'daki Little Bighorn muharebesine katılan Kızılderili şefi White Bull'un (Beyaz Boğa) torunuydu.

Bald Eagle, kazandığı şöhretle, Güney Dakota'da yaşayan Lakota yerlilerinin yüzü olmuştu.

Yakınlarına göre, Bald Eagle, 22 Temmuz'da Cheyenne Nehri'ndeki Kızılderili Rezervasyonu'ndaki evinde öldü.

1919'da Cheyenne Nehri Sioux Kabilesi Rezervasyonu'nda bir çadırda dünyaya gelen Bald Eagle'ın Lakota dilindeki adı 'Kışın Yaralanan Güzel Kel Kartal' anlamına geliyor.

2.Dünya Savaşı'na katılıp madalya almıştı

2.Dünya Savaşı'na katılıp madalya almıştı

2.Dünya Savaşı'nda Amerikan ordusunda görev yapan Bald Eagle, İtalya'daki Anzio çıkarmasına katılmış ve madalya almıştı.

Normandiya Çıkarması'nda paraşütle inerken Almanların açtığı ateşle ağır yaralanan Bald Eagle, daha sonra davulcu olarak Cliff Keyes Big Band grubuna katıldı.

'Güzel adam'

'Güzel adam'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ardından profesyonel dansa yönelen Bald Eagle'ın bu kariyeri, dans partneri ve karısı Penny Rathburn'un bir trafik kazasındaki trajik ölümüyle son buldu.

Bald Eagle, Hollywood'da John Wayne dahil birçok yıldıza ata binmeyi ve silah kullanmayı öğretti, Errol Flynn'in dublörü oldu.

Bald Eagle'ın oynadığı son film, 'Neither Wolf Nor Dog' (Ne Kurt Ne Köpek) geçen ay Edinburgh Film Festivali'nde gösterildi.

Filmin yönetmeni Steven Lewis Simpson, Bald Eagle için 'Şaşırtıcı derecede güzel bir adamdı. Gülümserken ya da yaramazlık yaparken gözlerinde beliren ışıltıyı görmek çok güzeldi' dedi.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
5
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın