Görüş Bildir
Haberler
'Kamp Armen Gerçek Sahiplerine İade Edilsin'

'Kamp Armen Gerçek Sahiplerine İade Edilsin'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kamp Armen Dayanışması'nın çağrısı üzerine Tünel Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, 'Kamp Armen Ermeni Halkına İade Edilsin' yazılı bir pankartın arkasında Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Nor Zartonk, Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Dört Ayaklı Şehir ve İstanbul Kent Savunması gibi bileşenlerden oluşan ‘Kamp Armen Dayanışması’, iki haftadır nöbet tuttukları Kamp Armen için bir dayanışma yürüyüşü düzenledi.

Kamp Armen Dayanışması’nın çağrısıyla Tünel Meydanı’nda toplanarak Galatasaray Meydanı’na yürüyen yüzlerce kişi, Ermenice ve Türkçe sloganlar atarak kampın yıkılmaması talebini dile getirdiler.

Kamp Armen Dayanışması adına Türkçe ve Ermenice okunan basın açıklamasında, Kamp Armen’in tapusu vakfa devredilene kadar mücadelenin devam edeceği vurgulandı.

Kamp Armen Dayanışması'ndan basın açıklaması

Grup adına basın açıklaması yapan Nor Zartonk temsilcisi Sayat Tekir, yetimhanenin tarihini hatırlatarak; “1962 yılında Tuzla’da kurulan Kamp Armen, Ermeni yetimlerin toplandığı yetimhanenin yaz kampı olarak işlev görüyordu. Satın alınışı tamamen yasal olmasına rağmen 1979’da başlayan bir süreçle el konularak eski sahibine bilabedel iade edildi. O günden bu yana terk edilmiş bir vaziyette kalan, yetimhanenin çocuklarının emekleriyle inşa edilmiş binayı 17 gün önce yıkma girişimi, Ermeni halkının ve Tuzla halkının direnişiyle durduruldu. Hrant Dink’in de aralarında bulunduğu bin 500 çocuğun yetiştiği Kamp Armen’in alınması devletin birçok azınlık vakfı taşınmazına uyguladığı gasp politikasının sadece bir tanesidir. Kamp Armen gerçek sahiplerine, Ermeni Halkı’na iade edilsin” dedi.

Kamp Armen'in Akıbeti Ne Olacak?

Tekir, Kamp Armen’de nöbetin yetimhane iade edilene kadar devam edeceğini belirterek; “Kamp Armen’de çözüm herkes tarafından kabul edilmişken, 17 gündür tapusunun hala Ermeni halkına iade edilmemiş olması kabul edilemez. Kamp Armen direnişi, halkların eşit koşullarda, barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşama çağrısıdır. Herkesi bu emanete sahip çıkmaya, Ermeni halkının yanında durmaya, kazanana kadar sürecek direnişimizi desteklemeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Evrensel ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0