Görüş Bildir
Haberler
'IŞİD Japon Rehineleri Ölümle Tehdit Etti'

'IŞİD Japon Rehineleri Ölümle Tehdit Etti'

FreiGeist
20.01.2015 - 11:16 Son Güncelleme: 20.01.2015 - 12:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının iki Japon rehineyi ölümle tehdit ettiği düşünülen bir video internet ortamında paylaşıldı.

Videoda kimlikleri Kenji Goto Jogove ve Haruna Yukawa olarak gösterilen iki Japon, üzerlerinde turuncu mahkum tulumlarıyla diz çökmüş olarak görülüyor.

Goto, Suriye'de görev yapan bir gazeteci. Yukawa'nın ise Goto'un koruması olduğu belirtiliyor.

Daha önce gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile yardım görevlileri Alan Henning ve Abdurrahman Kassig'in öldürülme videolarındak IŞİD militanı olduğu sanılan kişi ise yüzünde siyah bir maskeyle iki Japon mahkumun ortasında duruyor.

Japon yetkililer videonun gerçek olup olmadığı konusunda incelemelerin devam ettiğini açıkladı.

Batı medyasında 'Cihatçı John' takma adıyla bilinen kişi, 72 saat içerisinde 200 milyon dolarlık fidyenin ödenmemesi halinde Japon rehinelerin öldürüleceğini söylüyor.

Yüzü maskeli militan videoda elindeki bıçağı kameraya doğrultarak konuşuyor ve 'Japonya Başbakanı: İslam Devleti'nden 8 bin 500 kilometre uzakta olmana rağmen bu haçlı seferinde yer almaya gönüllü oldun. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın öldürülmesi için, Müslümanların evlerinin yıkılması için 100 milyon doları gururla verdin' diyor.

Video, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin yanında 100'den fazla hükümet yetkilisiyle birlikte başladığı 6 günlük Orta Doğu turu sırasında ortaya çıktı.

Kudüs temasları sırasında olayla ilgili konuşan Abe, iki Japon vatandaşının kaçırılmasının 'affedilemez' bir olay olduğunu söyledi ve rehinelerin derhal serbest bırakılmaları gerektiğini belirtti.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0