Görüş Bildir
Haberler
'İnsanlık Ölmedi' Dedirten Hikaye: Hurda Satarak Kedileri Besliyor

etiket 'İnsanlık Ölmedi' Dedirten Hikaye: Hurda Satarak Kedileri Besliyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan Ömer İçöz, 22 yıldır sokaklardan topladığı hurdaları satıyor ve kazandığı parayla da sokak kedilerini besliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Armutalan Mahallesi'nde yalnız yaşayan Ömer İçöz (67), her gün sabahtan akşama kadar sokaklarda dolaşarak, teneke kutu, şişe ve hurda topluyor. Bunları satan İçöz, elde ettiği gelirle yaklaşık 50 sokak kedisine yiyecek alıyor.

Mahallesinde 'Kedici Dede' diye anılan İçöz, sokaktan topladıklarından elde ettiği gelirin kedilere mama almaya yetmemesi durumunda, 65 yaş maaşını kullandığını söyledi.

'Hastalandığımda kedileri düşünüyorum'

Sokak kedilerine, kazandıklarıyla satın aldığı salam, tavuk ve mamayı verdiğini belirten İçöz, 'Kediler arabamı gördüğünde, sesimi duyduğunda koşuyor, başıma doluşuyor. Kediler, kim severse onun arkası sıra gider. Hayvanları çok seviyorum. Elimden geldiği kadar onlara bakmaya çalışıyorum.' dedi.

Sokak hayvanlarını beslediği için zaman zaman çevreden tepki aldığına değinen İçöz, hastalandığında kedileri düşündüğünü, onlara bakacak kimse olmadığı için üzüldüğünü dile getirdi.

İçöz, ramazanda zorlansa da her gün ortalama 3 kilometre yürüdüğünü kaydetti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
306
174
46
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Non Serviam

ulan ne insanlar var ya. altından klozete sıçan adamla şu adamı kıyaslayınca çok acayip geliyor. dünya işte. garip yer.

medj4iTR

Helal olsun. Dünya, şöyle yardımsever, merhametli insanların yüzü suyu hürmetine dönüyor. "Yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet ets... Devamını Gör

Sude

Hala böyle insanların kaldığını bilmek gerçekten güzel bir his.