Görüş Bildir
Haberler
'İngilizcem Gayet İyi' Diye Böbürlenirken Gittiğiniz Ülkede Sizi Rezil Edebilecek 10 Kelime

'İngilizcem Gayet İyi' Diye Böbürlenirken Gittiğiniz Ülkede Sizi Rezil Edebilecek 10 Kelime

Arslan Ural Karabağlı
06.05.2015 - 10:39 Son Güncelleme: 08.05.2017 - 12:23

1. Macaristan

1. Macaristan

Herkesin canı çekmez ama ola ki çekti diyelim. Şayet Macaristan'daysanız, siz siz olun 'cookie' kelimesini kullanmayın. Çünkü 'kuki' olarak telaffuz edilen kelime, Macarca'da 'küçük penis' anlamına geliyor. Es kaza ' Bir kuki alabilir miyim?' falan derseniz, iş içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Aman dikkat!

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Kore

2. Kore

Salsa sosu bilmeyen yoktur. Ancak 'salsa' kelimesinin Kore dilinde bambaşka bir karşılığı var. 'Telaffuzu ne yazık ki aynıymış' diyeceğiniz türden bir karşılığı hem de...

 Neyse uzatmayalım. Kore dilinde salsa olarak telaffuz edilen kelime 'ishal' anlamına geliyor. Zaten bize çok farklı gelen bir yemek kültürleri var. Yetmiyormuş gibi üstüne salsa soslu bir şeyler sipariş ederek, durumu bir faciaya dönüştürmenin bir anlamı yok...

3. İsveç

3. İsveç

Viking diyarında sakın ola içinde 'speed' geçen bir cümle kurmayın. Çünkü İsveç dilinde 'speed', argo bir kelime ve osurmak anlamına geliyor.

4. Fransa

4. Fransa

Amerikalılar için 'presarvatives' gıdaların içine koruyucu madde girip girmediği ile ilgili bir kelime. Fransızca da ise bizim bildiğimiz anlamda kullanılıyor. Olur ya alışveriş yaparken soracağınız tutar, sözlüğe başvurursunuz. O zaman da istemeden saçma bir durumun içine düşebilirsiniz...

5. Brezilya ve Portekiz

5. Brezilya ve Portekiz

Brezilya ve Portekiz'e gidip de, kendinize bir arkadaş edinirseniz ne mutlu size. Ancak bazı tuhaf alışkanlıkları dünyanın bir ucuna taşımanın da bir anlamı yok. Özellikle herkesin malumu olan, milli hastalığımız 'maaş merakı' gibi. Ola ki kendinizi tutamadınız ve sordunuz. E normaldir. Ancak konunun derinlerine inip, bir de gününü sormaya kalkmayın. Zira karşınızdaki size tuhaf tuhaf bakabilir.  Çünkü 'payday' olarak yazılan ve 'peidei' şeklide telaffuz edilen kelime, onların dilinde 'osurmak' anlamına geliyor..

6. İsveç

6. İsveç

İsveç'e gittiniz ve birinden feci şekilde etkilendiniz. Buraya kadar bir sorun yok. Ancak öpüşmek isterseniz ve bunu dile getirirseniz, konu feci şekilde değişiyor. Çünkü 'kiss' onların dilinde işemek anlamına geliyor. 'E o zaman ben diyeceğim' diyorsanız, aradığınız kelime 'pussa' bizden söylemesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Çek Cumhuriyeti

7. Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti'ne tatile gittiniz ve güzel bir akşam yemeği sonrası canınız meyve istedi. İşte siz siz olun sakın 'Peaches' (şeftali) diye tutturmayın. Zira Çek dilinde 'Peacha' diye telaffuz edilen kelimenin anlamı ne yazık ki yemeği istemeyeceğiniz türden bir şey.  Mesela 'vajina' gibi..

8. Kanada, Quebec

8. Kanada, Quebec

Çoğu insan için tatiller, uzun süredir bir köşede beklettikleri kitapları okumak için bir vesiledir. Öyle bir anda içine dalınca da haliyle gözümüz başka bir şey görmez olur. Bitirince de düşüncelerimizi; şayet etkisinde kaldıysak, hemen birileriyle paylaşmak isteriz. İşte bu noktada bir karşımızda bir Quebec'li var ise, kullanacağınız kelimeleri özenle seçmenizde sonsuz fayda var, diyebiliriz. Çünkü ingilizcede 'olay örgüsü&hikayanin konusu'  anlamına gelen plot kelimesi ne yazık ki, fransızca telaffuzu aynı olan 'Plotte' kelimesi ile karıştırılabilir. O zaman da aşırı kaba bir biçimde 'vajina' demiş olursunuz..

9. Lübnan

9. Lübnan

Eğer Lübnan'a yolunuz düşerse, havanın güzel olup olmadığıyla ilgili fikirlerinizi kendinize saklayın. Zira 'air' kelimesi, onların argosunda 'penis' anlamına geliyor.

10. Norveç

10. Norveç

Baştan söyleyelim, Norveç'e gidip gitar falan çalmayın. Çalacaksanız penanızı mutlaka yanınızda götürün. Çünkü İngilizce 'pic&pick'  kelimesinin karşılığı olan pena, Norveç dilinde de aynı şekilde telaffuz edilen ama anlamı yine feci olan başka bir kelimeyle örtüşüyor. Tahmin eden var mıdır bilemiyoruz ama cevap yine 'penis' ne yazık ki..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
178
44
39
19
18
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın