Görüş Bildir
Haberler
'İkametini Edirne'ye Taşıyana 120 Lira' Kampanyasına Yoğun İlgi

'İkametini Edirne'ye Taşıyana 120 Lira' Kampanyasına Yoğun İlgi

Onedio Medya
09.02.2015 - 14:48 Son Güncelleme: 09.02.2015 - 15:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, İller Bankası’ndan daha fazla pay alabilmek için 'ikametini Edirne'ye taşıyana 120 lira' kampanyası başlattı.

Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, İller Bankası’ndan daha fazla pay alabilmek için başlattığı 'ikametini getirene 120 lira' uygulamasının geniş yakın bulduğunu ve çok sayıda telefon aldıklarını belirterek, 'Dünden bu yana öğrencilerden olağan üstü bir ilgi var. Çok fazla telefonlar, mesajlar var. İnanmayacaksınız Muş’tan bile arayan var' dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı’nın, ikametini kente taşıyanlara 120 lira ödeme yapacağını duyurması geniş yankı buldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dünden bu yana çok sayıda telefon ve mesaj aldıklarını ifade ederek, ilgiden memnun olduğunu söyledi. Edirne kent merkezi nüfusunun 150 bin 200 olduğunu hatırlatan Gürkan şöyle konuştu:

'Edirne’nin resmi nüfusu 150 bin 200. Kente baktığımız fiili olarak 190 bin kişi yaşıyor. İller Bankası belediyelere, vergi gelirlerinden nüfusa göre pay veriyor. Edirne Belediyesi olarak 150 bin 200 kişilik katkı payı alıyoruz. Ama yaklaşık 190 bin kişiye hizmet veriyoruz. Özellikle Edirne merkezde 32 bin kadar üniversite öğrencisi var. Sadece 5 bin kadarı birinci ikametini Edirne’ye taşımış durumda. Belediye olarak bunu gidermek için öğrencilerimize gelin dediğimiz kimse gelmiyor. Bunu teşvik etmek için öğrenci kardeşlerimizi birinci ikametinizi taşıyın biz de size 120 liralık kent kart verelim ya da nakit verelim. Böyle bir proje yaptık. Dünden bu yana öğrencilerden olağan üstü bir ilgi var. Çok fazla telefonlar, mesajlar var. İnanmayacaksınız Muş’tan bile arayan var.'

ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİREN HABER

Trakya Üniversitesi öğrencileri de belediyenin uygulamasını sevinçle karşıladı. Bir öğrenci için 120 liranın iyi para olduğunu belirten Trakya Üniversitesi 3’ncü sınıf öğrencisi Hilal Metin, 'Öğrenciyiz sonuçta, taşıyabiliriz. Öğrenci için 120 lira iyi para. İkametim burada değil ama getirmeyi düşünebilirim' dedi.

Trakya Üniversitesi Biyoloji Bölümü 4’ncü sınıf öğrencisi Gamze Ümüzer de, 'Belediyenin bunu neden istediğini bilmek gerekiyor. Anladığım kadarıyla İller Bankası’ndan aldığı parayı arttırmak için yapıyor. Edirne’yi seviyorum, 4 yıldır burada yaşıyorum. Katkım olacaksa 120 liradan önce bunu düşünüp taşıyacağım' diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
4
4
2
2
1
0