Görüş Bildir
Haberler
'Hobbit' İçin Dünyanın En Büyük İzleyici Anketi

'Hobbit' İçin Dünyanın En Büyük İzleyici Anketi

Deniz Gök
17.12.2014 - 21:16 Son Güncelleme: 18.12.2014 - 10:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm dünyada 17 Aralık'ta gösterime girecek 'Hobbit: Beş Ordunun Savaşı' filmi için 46 ülkeden araştırmacıları bir araya getiren dev bir izleyici anketi yapılacak. 

17 Aralık ’ta vizyona çıkacak ‘Hobbit: Beş Ordunun Savaşı’ (The Hobbit: The Battle Of The Five Armies) filmi, aynı zamanda dünyanın en geniş kapsamlı izleyici araştırmasının da konusu oluyor. 46 ülkeden araştırmacıları bir araya getiren proje , Hobbit üçlemesinin izleyici için ne anlam ifade ettiğini ortaya koymayı hedefliyor. 

Bu ölçekte bir işbirliğinin ilk örneği olan araştırma, akademisyenler Martin Barker, Matt Hills ve Ernest Mathijs tarafından koordine ediliyor. 35 farklı dilde gerçekleştirilecek araştırmaya temel oluşturacak anket formunun Türkçesine The Hobbit Research Project adresinden ulaşılıyor.

Dünyanın her yerinden farklı grupların ve insan topluluklarının tepkilerini karşılaştırmayı amaçlayan araştırmanın bulguları önümüzdeki yıllarda geniş kesimlerle paylaşılacak. 

Hobbit araştırmasını yürüten ekibin bir bölümü, 2003-4 yıllarında ‘Yüzüklerin Efendisi’ filmleriyle ilgili bir projede yer almıştı. Söz konusu proje, 18 ülkeden araştırmacıyı bir araya getirmişti. Proje, özel olarak geliştirilen bir anket formuyla dünyanın dört bir yanından 25.000 izleyicinin değerlendirmelerini almıştı.

Kaynak: http://www.antraktsinema.com/haber.ph...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
0
0
0
0