Görüş Bildir
Haberler
Devlet Televizyonunda Fethullah Gülen Bilmecesi

Devlet Televizyonunda Fethullah Gülen Bilmecesi

Batuhan
19.12.2014 - 14:48 Son Güncelleme: 19.12.2014 - 16:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

TRT 'Fethullah Gülen'e yakalama kararı' haberini geri çekti...

TRT, Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu. Haberde Gülen'in 'terör örgütü liderliği' ile suçlandığı öne sürüldü. Ancak TRT ilerleyen dakikalarda söz konusu habere referans olarak 'a haber'i gösterdi, sonrasında tamamen kaldırdı. 

TRT'de yer alan haber şu şekildeydi: 

'Paralel Yapı operasyonu kapsamında bugün görülen duruşmada Ekrem Dumanlı serbest bırakılırken Terör örgütü liderliğiyle suçlanan Fethullah Gülen hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Hidayet Karaca ve 3 polisin terör örgütü üyeliğinden tutuklandığı öğrenildi.'

Haber hükümete yakın olduğu bilinen ve kamuoyunda 'havuz medyası' olarak anılan yayın organlarında da aynı metin ile yer aldı. AA dahil haber ajanslarından bu yönde bir bilgi geçmedi.

Hürriyet’e konuşan TRT kaynakları, hatayı şöyle açıkladı: “Editörlerimiz bilgiyi A Haber ve Sabah internet sitelerinden alıp yayınladı. Bilgiyi doğrulatamayınca yöneticilerin talimatıyla haber sitemizden çıkarıldı.”

Kaynak karmaşası...

TRT haberi kaldırmadan hemen önce 'a haber' e referans vermiş, sonrasında haberi kaldırmıştı. Sabah gazetesi de önce referans vermeden tamamen aynı metin ile yayınladığı habere sonradan TRT'yi kaynak gösterdi...

TRT haberi kaldırmadan hemen önce 'a haber' e referans vermiş, sonrasında haberi kaldırmıştı. Sabah gazetesi ise referans vermeden aynı metin ile yayınladığı habere sonradan TRT'yi kaynak gösterdi...

Fethullah Gülen Hakkında Kırmızı Bülten Talebi

Öte yandan Al Jazeera'de yer alan habere göre cemaate yönelik soruşturmayı yürüten savcı Hasan Yılmaz, Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılması için 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. 

Yakalama kararı verilmesi durumunda Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na yazı yazılması istendi.

Başvuru, soruşturma savcısı Hasan Yılmaz tarafından dün yapıldı, mahkemeden henüz karar çıkmadı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/fet...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'dan yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0