Görüş Bildir
Haberler
'Fabrika Değil Cezaevi Yaptığı İçin Övünen Bir Yönetim Var'

'Fabrika Değil Cezaevi Yaptığı İçin Övünen Bir Yönetim Var'

ATKN
25.05.2015 - 17:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Fabrika değil cezaevi yaptığı için övünen bir yönetim var' dedi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 13 yılda iktidar olan AK Parti’nin Tarsus’a sadece adliye sarayı ve Türkiye’nin en büyük cezaevini yaptığını vurguladı. Türkiye’de fabrika değil de cezaevi yaptığı için övünen bir yönetim olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, 'Şimdi milletin önüne çıkıp bize oy verin diyorlar, hangi gerekçeyle istiyorlar? Türkiye büyüyor, kalkınıyor peki bundan kim pay alıyor? Bir avuç kişi yararlanıyor, halk yararlanıyor mu? Tabi ki hayır. 5 bin aile sosyal yardım alıyor, 12 milyon yoksul var. Yetki verin, yoksulluğu tarihe gömeceğiz. 720 TL’nin altında geliri olan hiç kimse olmayacak. Refahı tabana yayacağız. Ne ezen ne ezilen insanca halkça bir düzen kuracağız. Bin 100 odalı saraylarda oturuyorlar, Mercedesleri paylaşamıyorlar. 3 milyarlık araçlarına çerez parası diyorlar. ‘Emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz' dedik, dönüp bana ‘parayı nerden bulacaksın’ diyorlar. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğiz ve emekliye ikramiyeyi vereceğim. Telaşları şu; ya düzgün bir yönetim olur da kul hakkı yemeyen, esnafı çiftçiyi, emekliyi koruyan bir yöntemi olur da bunlar başarılı olursa bizim kaçacak yerimiz olur mu diye endişe ediyorlar. Emekliye iki maaş ikramiye verince emekli kazanacak, emekli esnafa gidecek harcayacak esnaf kazanacak. Kim kaybedecek hortumcular kaybedecek ona üzülüyorlar.' şeklinde konuştu.  

'6 MİLYON 250 İŞSİZ VAR'

Türkiye’de 6 milyon 250 bin işsiz bulunduğunu aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, 'Biz işsizliği çözeceğiz. Onlar işsizliğin çözümüyle ilgili cümle kuramıyorlar. Onlar herkesin çocuğunu kendilerinki gibi KPSS’ye girmeden memur oluyor sanıyorlar. Siz bin bir zahmet ve emekle çocuklarınızı yetiştiriyor okutuyorsunuz. Kurs parası ödüyorsunuz. Daha sonra KPSS’ye giriyorlar ardından atamayı bekliyorsunuz. Onların çocukları jet hızıyla sınava girmeden memur oluyor. Bu düzeni yıkacağız. Siyaset zenginleşme aracı değil, halka hizmet, vatandaşın derdiğini çözmek için yapılır. Kendileri, yandaşları köşeyi döndü yine doymadılar. Bin 100 odalı saray yaptı doymadılar, bir değil 10 Mercedes aldı yine doymadılar. Dönüp vatandaşın haline bakmadılar. Bu ülkeyi çağ atlatmak için bölgenin en güzel ülkesi haline getirmek için dürüst namuslu olmak gerekiyor. Ben bunu yapacağım. Kalkınmadan, büyümeden herkes nasibini alacak.' ifadelerini kullandı.  

'ÇİFTÇİYE MAZON 1,5 TL'

Asgari ücreti bin 500 yapacaklarını yineleyen Kılıçdaroğlu, 'Ankara’daki beylerden biri bu işçiye zulümdür dedi. Mercedes’e çerez diyen kişi bu zulümdür diyor. Çiftçinin üretmesi lazım, alın terinin karşılığını alması lazım. Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğiz, koro halinde itiraz ediyorlar, buna nasıl verirsin. Bunu yapacağım. Sen yatlara mazotu KDV’siz verirken bir şey dedik mi? Sen elmastan, yakuttan, inciden KDV’yi kaldırınca bir şey dedik mi. Sen inciden kaldırıyorsun ben çiftçiden kaldırıyorum, aramızdaki fark bu. Ben emekten, üretenden yanayım.' diye konuştu.

'BENİM BAKANLARIM BİRİLERİNİN ÖNÜNE YATMAYACAK'

Tarsuslulardan 7 Haziran’da sandığa gitmelerini isteyen CHP Genel Başkanı, şunları söyeldi: 'Sadece sizin sandığa gidip oy atmanız yetmiyor. Yanınıza daha önce şu veya bu sebeple CHP’ye oy vermemiş bir vatandaşımızı alacaksınız, onu ikna edeceksiniz. 13 yıl iktidar oldular, ne yaptılar? Tarsus olarak sadece bir cezaevimiz var. Fabrika değil cezaevi yaptığı için övünen bir yönetim var. Gel bu sefer sandığa gidelim, bu kez 4 yıllık yetki için CHP’ye oy verelim deyin ve ikna edin. Hangi partiden olursanız olun; Davutoğlu, Erdoğan için çalışır; Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Ben sabahın 6’sında oğluna telefon edip ‘oğlum paraları sıfırladın mı?' demeyeceğim, çünkü böyle bir para yok. Benim bakanlarım birilerinin önüne yatmayacak, çocuklarının odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Siyaseti halka adanmışlık olarak kabul ediyorum. Benim değil halkın zenginleşmesi, benim çocuğumun değil vatandaşlarımızın çocuklarının iş bulması önemli. Gelin yeni bir başlangıç yapalım, güzel Türkiye’yi, yaşanacak Türkiye’yi birlikte kuralım. Suriye’ye, Mısır’a, Libya’ya, Irak’a bak kardeşim. Bütün dünyayla ilişkilerimizi bozdular. Ortadoğu’da Müslüman kanı akıyor silahlar buradan gidiyor. İnsanın insana silah çekmesini engelleyeceğiz. 30 yıl sonrası ne olacak diyorlar. 30, 50, 100 yılını düşünmeyen devlet yoktur. Ankara’daki beyler ceplerini düşünürken ülkenin geleceğini düşünmekten aciz.'

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0