Görüş Bildir
Haberler
Bakan Yılmaz: 'Diyanet İşleri Başkanı'na Uçak Tahsis Edilse Yeridir'

Bakan Yılmaz: 'Diyanet İşleri Başkanı'na Uçak Tahsis Edilse Yeridir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanının makam aracı üzerinden yürütülen tartışmaların iyi niyetli olmadığını belirterek, 'Diyanet İşleri Başkanı'na değil bir araba, uçak tahsis edilse yeridir' dedi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde bir fabrika incelemesi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, Diyanet'e tahsil edilen zırhlı makam aracı için; 'Türkiye bunları aştı. Diyanet İşleri Başkanına değil bir araba, uçak tahsis edilse yeridir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın fonksiyonuna bakın. Temsil ettiği kuruma bakın. Bu kurum tartışmanın ötesinde, bu kurum millete vermiş olduğu hizmetten dolayı her türlü takdirin üstündedir' diye konuştu.

Tartışmaların iyi niyetli olmadığını savunan Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

'Tartışmalar, çıkartan kişilerin seviyesini düşürür, Diyanet İşleri Başkanlığımızın statüsü ile ilgili herhangi bir leke getirmez. O kurumlar leke kabul etmez. Orada leke görenler kendisine baksın derim çok açık. Diyanet İşleri Başkanımızın kalbi selim, Allah için Doğu'da da Batı'da da Kuzey'de de Güney'de de bu ülkenin birliği ve beraberliği için bu milletin esenliği ve huzuru için personeliyle çalıştığını görüyor ve inanıyorum. Türkiye'nin ender kurumlardan birisidir. Ben hep bunu söylerim.'

Diyanet İşleri Başkanlığının milletin ortak eseri olduğunu vurgulayan Yılmaz, 'Diyanet İşleri Başkanlığına araç verilmesinin dile getirilmesi bile çok ayıptır. Bunu gündeme getirenin değerini düşürür, bunu net olarak söylüyorum. Diyanet İşleri Başkanına değil bir araba, uçak tahsis edilse yeridir. Uçağı bile konuşmak ayıptır diyorum. Hizmet ne ile hızlı verilecekse doğrudur diye düşünüyorum' dedi.

Neler olmuştu?

  • Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet'e alınan ve yaklaşık 1 milyon lira değerinde olduğu öne sürülen makam aracını, gelen tepkiler üzerine “İbret-i alem olsun diye o aracı iade edeceğiz” diyerek iade etmişti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan aracın değerinin 1 milyon lira olmadığını ileri sürerek, artık herkesin Mercedes'e binebildiğini söylemiş, Görmez'in aracı iade kararı için “Haberim olsa sakın verme derdim” demişti.

  • Geçtiğimiz Perşembe günü bir canlı yayına katılan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e Cumhurbaşkanlığı tarafından 'jest' olarak zırhlı bir makam aracı tahsis edildiğini söylemişti.

  • Zırhlı makam aracının yol açtığı tartışmaların ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, devlet kurumlarındaki araçlara harcanan paranın Türkiye’nin milli gelirinde ve bütçesinde çerez parası bile olmadığını söylemişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0