Görüş Bildir
Haberler
'Demirtaş Sürecin Başarıya Ulaşmasını İstemiyor'

'Demirtaş Sürecin Başarıya Ulaşmasını İstemiyor'

Deniz Gök
02.03.2015 - 19:32 Son Güncelleme: 03.03.2015 - 08:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, isim vererek konuştu: “Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istemiyor” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın hedefinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş vardı. 

Demirtaş’ın iyi niyetli olduğuna inanmadığını belirten Arınç, 'Demirtaş çözüm süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren bu süreci başarıya ulaştırmak isteyen biri değildir. Buna yürekten inanıyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareket içinde olmaz' diye konuştu.

'Çözüm sürecine bugüne kadar ne kadar engel çıkartılmışsa bunların en başında Selahattin Demirtaş gelmiştir' diye devam eden Arınç, bu konuda bir daha konuşmak istemediğini kaydetti.

'METNİN YÜZDE 60’I DEĞİŞTİ'

Arınç, cumartesi günü kamuoyuna deklare edilen metinle ilgili de önemli detaylar verdi. Hükümet Sözcüsü, '4 Şubat’ta açıklanabilecek bu maddeler, neden 28 Şubat’ta açıklanabilmiştir. Bu 24 günde saklı cevap' dedi. 4 Şubat’ta kendilerine getirilen metnin çok farklı olduğunu ve bunu kabul etmediklerini anlatan Arınç, metnin yüzde 60’ının değiştiğini anlattı. Arınç, 'İtiraz ettik, bunun üzerine turizm gelişti maşallah. Bir kısmı apar topar İmralı’ya gitti, kimi Kandil’e. Bu 20 gün böyle geçti. Bizim önümüze gelen ve kabul edilmesi gereken metin, okunan metin değildir' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0