Görüş Bildir
Haberler
'Darbe Girişiminde Gülencilerin Yer Aldığına Dair Açıklama İnandırıcı'

'Darbe Girişiminde Gülencilerin Yer Aldığına Dair Açıklama İnandırıcı'

Onedio Medya
30.07.2016 - 10:10

İktidarın, 15 Temmuz darbe girişimine batılı ülkelerin yeterince ses çıkarmadığı yönünde eleştirileri devam ederken İngiltere Büyükelçisi Richard Moore'dan “Hükümetin bu darbe girişiminde Gülencilerin yer aldığına ilişkin açıklamalarını kabul etmekte bir zorluk yaşamıyorum” açıklaması geldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet’ten Serkan Demirtaş’a konuşan İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, darbe girişiminin Fethullah Gülen cemaatiyle bağlantılı olduğuna inanmakta zorluk çekmediğini açıkladı.

Darbe teşebbüsünde Gülen Cemaati’nin yer aldığı iddiasını değerlendiren Moore, “Hükümetin bu darbe girişiminde Gülencilerin yer aldığına ilişkin açıklamalarını kabul etmekte bir zorluk yaşamıyorum. Şu ana kadar ortaya çıkan deliller, tutuklu bazı askerlerin ifadeleri, Genelkurmay Başkanı’nın Gülen’le konuşturulmak istenmesi… Ayrıntılı bir şekilde bakıldığında bana bayağı inandırıcı bir durum gibi görünüyor. Tabii ki gelecek haftalarda daha çok delil çıkacaktır o yüzden şimdiden bir yargıya varmak istemem.' dedi.

"AB bakanımız darbe girişiminden sadece birkaç gün sonra Ankara’ya geldi"

"AB bakanımız darbe girişiminden sadece birkaç gün sonra Ankara’ya geldi"

Moor, 'Türkiye, Batı’dan yeterince destek alamadığından şikâyet ediyor. Doğru mu sizce?' sorusuna verdiği cevapta AB Bakanı Alan Duncan'ın darbe girişiminden sadece birkaç gün sonra 20-21 Temmuz’da Ankara’da olduğunu hatırlatarak başladı ve şöyle devam etti: 

'Bakan Duncan, uçaktan iner inmez Meclis’e gitti ve ‘Bakın, işte ben bombalanan Meclis’e geldim. Ben buradayım’ dedi. Şunu anımsatmak isterim İngiltere Parlamentosu en son Hitler tarafından bombalanmıştı.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
26
8
7
4
2
1