Görüş Bildir
Haberler
'Daha Tehlikeli Bir Ülke Görmemiştim' Diyen Joan Baez Özür Diledi

etiket 'Daha Tehlikeli Bir Ülke Görmemiştim' Diyen Joan Baez Özür Diledi

Batuhan
28.07.2016 - 13:52 Son Güncelleme: 28.07.2016 - 22:28

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası, 'Daha tehlikeli bir ülke görmemiştim' diyerek Türkiye'deki konser takvimini iptal eden dünyaca ünlü sanatçı Joan Baez, gelen tepkiler üzerine özür diledi.

Joan Baez, 12 Ağustos'ta İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda vereceği konseri iptal etmişti.

Açıklamasına, 'Kamuoyuna ve Türkiye'de çok sevdiğim arkadaşlarıma' diye başlayan Baez, 'Türkiye'deki konserlerimi iptal ettiğim açıklamaya gelen tepkileri gördükten sonra, sözlerim nedeniyle üzülen, sinirlenen, hakarete uğramış hisseden veya kafası karışan herkesten özür dilerim' ifadelerini kullandı.

Baez'in açıklaması şöyle devam etti:

'Bu ifadeler, Türkiye'de olan bitenleri televizyondan takip ederkenki hislerimi yansıtıyor. Sözlerim çok düşünülmüş, diplomatik ifadeler değildi. Açıkça anladım ki, bazı gözlemlerimi kendime saklayabilirmişim.

Konserlerimi iptal etme kararı, alması çok zor ve acı bir karardı, bu yüzden geç karar verebildim. Orada olmayı çok istiyordum ve müzisyenlerim olmadan konser verebilsem kesinlikle gelirdim.

Ama ekibimden kimseye benimle gelmesi için ısrar edemezdim. Dayanışma amacıyla yazdığım mektubun destek olmaktansa yaralayıcı olduğunu gördüm. Bu yüzden tekrar özür diliyorum.

Sevgiyle, Joan Baez'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
613
371
91
31
21
21
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Artyom

Fransa , Almanya konserlerini de iptal etmen dileğiyle...

Türk Mavisi

70 küsür yaşında bir Amerikalının, hala kendi ülkesinin siyasi tutumlarını anlayamamış olması acı. Dünya'nın en tehlikeli ülkesi sizinki teyzecim. Amerika ol... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Haklısın. Amerika kanserin ülke olmuş hali.

Pasif Kullanıcı

Fransa'da, Almanya'da terör olunca "Desteğimi belli etmek için geliyorum !!!" Türkiye'de askeri darbe olup halk insanları korumak için tank ele geçirip canlı... Devamını Gör