Görüş Bildir
Haberler
'Cihatçı John' Ailesiyle En Son Türkiye'deyken İletişim Kurmuş

'Cihatçı John' Ailesiyle En Son Türkiye'deyken İletişim Kurmuş

ATKN
03.03.2015 - 12:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kan donduran kafa kesme görüntüleriyle IŞİD'in propaganda videolarında yer alan 'Cihatçı John'un ailesi konuştu: Onunla 2013'ten bu yana iletişim kurmadık. En son o Türkiye'deyken telefon etti ve insani yardım kampanyası için gönüllü olarak Suriye'ye gittiğini söyledi.

Hürriyet'ten Birce Bora'nın haberine göre; “Cihatçı John” lakaplı Londralı IŞİD militanı Muhammed Emwazi’nin Kuveyt’te yaşayan annesi Ghaneya’nın (47), örgütün yayınladığı videolardaki maskeli infazcının oğlu olduğunu fark ettiğinde, “Bu benim oğlum” diye bağırıp ağlamaya başladığı açıklandı.

Ailenin gerçekleştirdiği infazlarla tüm dünyayı dehşete düşüren oğulları ile ilgili hafta sonu Kuveyt istihbaratına verdikleri ifadelerden detaylar Kuveyt’in önde gelen gazetelerinden Al-Qabas tarafından yayınlandı.

Cihatçı John’un babası Jasem Emwazi’nin (51) verdiği ifadede, “Annesi IŞİD ile ilgili bir film izlerken, gazeteci James Foley’nin infaz edildiği videodaki yüzü maskeli, ABD’yi tehdit eden genci gördü. Şoka uğramıştı. Bir anda çılgına döndü ve ‘Bu benim oğlum’ diye bağırmaya başladı. Videoyu hep birlikte izliyorduk. Ve videoyu izlemeye korkuyorduk. Ancak izlemeye devam ettik ve o kişinin Muhammed olduğunu anladık. Tamamen yıkılmıştık” dediği belirtildi.

Baba Emwazi ifadesinde “Benim oğlum çok dindar ve Batı’dan nefret ediyor. Batı’nın tacizine uğradığını düşünüyor” dedi.

Muhammed Emwazi'nin Kuveyt'te bilişim işleriyle uğraştığı döneme ait yeni bir fotoğrafı ortaya çıktı. 

EN SON TÜRKİYE’DEN ARADI

Jasem Emwazi, oğlu ile en son 2013 yılının ortalarında telefonla görüştüğünü belirtti ve onu Türkiye’den arayan oğlunun “Suriye’ye gidip insani yardım çalışmalarına katılacağını” söylediğini ve ailesinden “Onun için dua etmelerini istediğini” belirtti. 

Emwazi Ailesi'nin akrabaları 'kasap' olarak tanımladıkları Muhammed Emwazi'den nefret ettiklerini söyledi ve 'Onun ölmesini istediklerini, bunun aileleri için iyi bir şey olacağını' belirtti.

AİLESİ YARGILANABİLİR

Kuveytli istihbarat yetkilileri ailenin oğullarının faaliyetleri ile ilgili bilgileri altı ay boyunca sakladığını tespit ettiklerini ve bu nedenle Emwazi Ailesi'nin yargılanabileceğini söyledi.

Emwazi Ailesi'ne yakın kaynakların İstihbarat yetkililerine yaptıkları açıklamalarda “ailenin uzun süredir oğullarının Suriye’de olduğunu bildiğini” ve “Onun Cihatçı John olabileceğinden de en azından şüphelendiğini” belirttiği açıklandı.

Hayatının büyük bir kısmını İngiltere’nin başkenti Londra’da geçiren 26 yaşındaki Emwazi’nin doğum yeri olan Kuveyt’ten yetkililer, IŞİD militanının ailesi ile ilgili geniş bir soruşturma başlattıklarını, anne babasının yanı sıra iki amcasını da sorguya aldıklarını söyledi. 

İngiliz yetkililerin Emwazi Ailesi'nin üyelerinin sorgulanmak üzere İngiltere’ye getirilmesi için Kuveyt'li yetkililerle görüşme halinde olduğu belirtilirken, Adalet Bakanı Chris Grayling’in Kuveytli yetkililerle görüştüğü ve Savunma Bakanı Michael Fallon’un pazartesi günü ülkeyi ziyaret ettiği açıklandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0