Görüş Bildir
Haberler
'Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nın Kayıp Bölümü Basılıyor

'Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nın Kayıp Bölümü Basılıyor

Ulaş
02.09.2014 - 19:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Guardian'ın haberine göre tüm zamanların en sevilen çocuk kitaplarından “Charlie’nin Çikolata Fabrikası”nın kayıp bölümü ilk defa yayımlandı

50 yıl önce içeriği çocuklar için uygunsuz bulunduğu için çıkarılmış “Charlie’nin Çikolata Fabrikası”nın kayıp bölümü ilk kez yayımlandı. Kitabın kalanına göre daha fazla karakterin bulunduğu ve Sir Quentin Blake’in illüstrasyonlarıyla süslenen bölüm çocuklara göre çok vahşi ve yıkıcı bulunduğu için bugüne kadar kitapların baskısında yer almamıştı.

Kayıp bölüm, ölümünden sonra yazar Roald Dahl’ın belgeleri arasında bulunmuştu. Kitabın ilk taslaklarında beşinci bölüm olarak yer alıyordu fakat ABD’de 1964, İngiltere’de 1967’de basılan ilk versiyondan çıkarılmıştı.

Bölümde Charlie Bucket, annesi ve başka çocuklarla beraber “Vanilyalı Şekerleme Odası”na götürülüyor ve burada “Dövme ve Doğrama Odası”nın korkunç manzarasıyla yüz yüze geliyorlar.

“Charlie’nin Çikolata Fabrikası” ilk çıktığı hafta 10 bin adet satılmıştı. Kitabın baskısı hiç tükenmedi ve yalnızca İngiltere baskılarının 30 milyon kopyadan fazla satıldığı tahmin ediliyor. Kitap ayrıca iki kere filme uyarlandı, bunlarda Willy Wonka’yı Gene Wilder ve Johnny Depp canlandırdı.

Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
7
3
1
1
0
0