Görüş Bildir
Haberler
IMEI Kayıt Ücretine Zam Geliyor!

IMEI Kayıt Ücretine Zam Geliyor!

Batuhan
03.08.2015 - 12:30 Son Güncelleme: 03.08.2015 - 13:16

Ülkemizde anlam veremediğimiz şekilde ithal teknolojiye sürekli yeni zamlar geliyor. Geçtiğimiz aylarda ithal ürünlere yeni bir zammın geleceği gündeme gelmişti. Yeni zam ile üst düzey telefonların fiyatı 3.500 TL üzerinde olacağı için büyük bir çoğunluk artık telefonu yurtdışından getirmeyi düşünmüştü. Bugün bu olayın da önün geçilmek için gerekli açıklamalar yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi , yeni ek vergilerin yolcu beraberinde getirilen cihazlarda %33 ’lük bir artış olabileceğini belirtti. Bunu değerlendiren MOBİSAD , 131.5 TL olan IMEI kayıt ücreti için bir değişiklik yaparak, bu ücretin 600 TL’ye çıkarılmasını talep etti.

Geçtiğimiz yıl yolcu beraberinde gelen telefon sayısının 750 bin olduğunu bu yıl ise bu rakamın 1 milyonu geçebileceğiniz söyleyen Ekşi , sözlerine bu yıl 14 milyon 100 bin yeni cep telefonu satılacak, bunların %50’sinden fazlası ise 1.000 TL’nin üzerinde fiyata sahip dedi.

IMEI kayıt zammı yurtdışından telefon almanın avantajını tamamen ortadan kaldıracaktır. IMEI kayıt ücreti nin 600 TL olması, telefonların direkt olarak Türkiye'den alınması için çok sert bir teşvik olacaktır. Bakalım önümüzdeki günlerde bu konu ve ek vergiler hakkında nasıl hamleler yapılacak?

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0