Görüş Bildir
Haberler
Rihanna-Shakira Düetinin Klibini Yayımlayan Kanallara RTÜK'ten 'Eşcinselliği Çağrıştırma' Cezası

Rihanna-Shakira Düetinin Klibini Yayımlayan Kanallara RTÜK'ten 'Eşcinselliği Çağrıştırma' Cezası

Ulaş
30.04.2014 - 19:54

Rihanna-Shakira Düetinin Klibini Yayınlayan Kanallara 'Eşcinselliği Çağrıştırma' Cezası

Shakira ve Rihanna ’nın birlikte söylediği ‘ Can’t Remember To Forget You ‘ şarkısının klibini yayınlayan kanallar, videonun ‘ eşcinselliği çağrıştırdığı ‘ gerekçesiyle RTÜK’ten para cezası aldı.

Daha önce Dream TV, Kral TV ve Show TV ‘ye klibi yayınlamaktan dolayı ceza veren RTÜK’ün gerekçesi ortaya çıktı. Hürriyet’in haberine göre son toplantısında ‘ Can’t Remember To Forget You ‘ klibini görüşen RTÜK, videodaki dansın ‘ eşcinselliği çağrıştırdığı ‘, ‘ çocuk ve gençler için rol model ‘ oluşturabileceğini belirtti.

RTÜK verdiği cezanın gerekçesinde ‘klipte Shakira’nın, bir yatağın içerisinde ellerini sık sık bacaklarının arasına götürdüğü, iki kadın sanatçının aynı yatağın içerisinde, son derece açık saçık giysiler ve ritmik hareketlerle kıvrıldıkları’ söylendi.

Kurulun yaptığı açıklamada “Klipte sergilenen erotik dansların eşcinselliği çağrıştırdığı, özellikle çocuk ve gençler açısından rol model oluşturabilecek türden olduğu dikkate alınmalıdır” ifadeleri de yer aldı.

RTÜK’ün sakıncalı bularak ceza verdiği video klip Türkiye’de hâlâ yasaklı YouTube’da iki ay içerisinde 268 milyon kez izlendi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/dikene-takila...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0