Görüş Bildir
Haberler
"Bilim Kurgu Falan İşim Olmaz Çok Saçma" Diyenlerin Asla Şaşmayan 11 Özelliği

etiket "Bilim Kurgu Falan İşim Olmaz Çok Saçma" Diyenlerin Asla Şaşmayan 11 Özelliği

Böyle bir cins vardır. 'Bilim kurgudur fantastiktir hiç sevmiyorum ya, saçma bence. Kafam gelmiyor. Bana göre hikayenin ayakları yere basacak.' diyip dururlar sefilce. 

Bre gafil, ayakların yere bassın istiyorsan sokağa çık, güneşin altında piş, kırık kaldırımlarda, çamurlu yollarda bol bol yürü. Yedinci sanatın, edebiyatın içindeyken ne gerçeklik derdiymiş bu anlamadım gitti.

İşte kaçırdığınız o müthiş hazları sıralıyorum. Bari okuyun da ibret alın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle tüm bilim kurgu birikimleri G.O.R.A.'daki göndermeler ve Cem Yılmaz esprilerinden ibarettir.

Cem Yılmaz'ın fi tarihinde yaptığı 'Kaptan bizi ışınla' gibi komiklikler hariç temel bilim kurgu adına tutunacak bir dalları yoktur.

2. The Matrix gibi "gerçekliği sorgulayan" bir eserle hiç tanışmamışlardır.

Böylesine derin bir felsefi metni 'o ne ya vurdulu kırdılı' diye izlememişlerdir.

3. Blade Runner izlememişlerdir.

Basit bir uzay filmi olarak gördükleri bu filmin aslında 'İnsanı insan yapan nedir?' sorusuna bir cevap olduğunu bilmezler.

4. Star Wars bilmezler.

Uzaylıların ve insanların savaşı gibi sığ bir konudan ibaret zannettikleri bu muhteşem ve destansı hikayeyi kaçırmışlardır.

'Ama Star Wars bilim kurgu değil ki yööö' diyenlerin kalbini kırmadan buradan uyarıyorum. Mesele bilim kurgunun satıhları değil sen hala anlamadın mı?

5. 2001: Bir Uzay Macerası'na başlasalar da bitirmemişlerdir.

'Öff bu ne ya uzay filmi diye açtık maymunlar var' diyip kapatırlar güzelim filmi. Kubrick'in dehası bir yana, insan denen bu garip hayvanın başlangıçtan sona serüvenini kaçırırlar aslında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Terminatör onlar için 'robotlu mobotlu' bir filmdir.

Halbuki Terminatör'ün yapay zeka teknoloji ve ulaşabileceği sınırlar üzerine yapılmış en vizyoner tezlerden birini sunduğunu bilmezler.

7. Geleceğe Dönüş onlar için eskiden televizyonlarda yayınlanan eğlencelik bir film serisidir.

Zamanda yolculuğa dair bu mükemmel seriyi ve işlediği paradoksların keyfini, macera seviyesinin o kışkırtıcılığını hiç tatmamışlardır.

8. "Ya dinozor mu kaldı ne saçma?" gibi çıkışlar onların favorisidir.

Soyutlama becerisinden yoksundurlar. Dünyanın farklı zamanlardaki iki hakimi olan insanlar ve dinozorların bir araya geldiklerinde nelerin açığa çıkacağını konu eden filmi ciddiye almazlar.

9. "Interstellar falan ne ya kaldı mı hala uzay macerası?" derler ve burun kıvırırlar.

Halbuki bu filmin yapımcılarından birinin dünya çapında saygı gören bir fizikçi olduğunu ve filmin de kara delikler ve uzay yolculuğuna dair en tutarlı unsurları sunduğunu bilmezler. Barındırdığı fizik ve felsefe bütünlüğünü de unutmayalım diyeceğim ama nerde o günler? 'Uzay gemisi filan var ya bu ne' kafası devam ediyor.

10. Otostopçu'nun Galaksi Rehberi'ni okumamışlardır. Ah keşke okusalar...

İnsanoğluna ve medeniyetine, onun bitmeyen kibrine getirilmiş en satirik ve mizahi eserlerden biri olan bu güzide Douglas Adams eserini okumamış, hadi onu geçtim filmini dahi izlememişlerdir. Film de zaten o sevimli ve huysuz robotun filmidir falan filan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Beşinci Element'e dair bildikleri tek şey "Ateş, su, toprak, tahta" esprisidir.

Çünkü o da nihayetinde bir uçan arabalı uzaylı muzaylı saçma filmdir. Cem Yılmaz esprisini yapmasa kırk yıl haberleri olmaz bu güzide Fransız bilim kurgusundan.

Onedio IQ'yu Facebook'dan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
461
265
87
69
33
18
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kusura bakma ama senin önyargını sikeyim be editör kardeş. Ben bilim kurgu sevmiyorum ama sırf bu tür hakkında bir fikrim olsun, belki yeni şeyler keşfederim... Devamını Gör

fötr kafa

"bilim kurguya şaçma diyenlerin" diyor. Sevmeyen demiyor senin gözünü sikeyim be üye kardeş

Teddy Bear

Seven izler sevmeyen izlemez yargilayamazsin. Bu uydurma lafları nerden bulup da yazıyosunuz ya? Belki de adam izlerken sıkılıyodur nedir ki yani?

Cengo

kesinlikle haklısın İmge ben de bir kaç istisna hariç görsel efekt ve saçmalıktan öte bulmuyorum hiçbirini. Bu arada profilinden kapak fotoğrafını çaldım hel... Devamını Gör

Fez

Ne alaka herkez bilim kurgu'yu sevecek diye birşey yok arkadaşım egomu besleyeceğim diye milleti küçük düşürmüşsün.