Görüş Bildir
Haberler
TSK: 'Beraat Kararları ile İnanç ve Beklentilerimizin Haklılığı Tekrar Ortaya Çıkmıştır'

TSK: 'Beraat Kararları ile İnanç ve Beklentilerimizin Haklılığı Tekrar Ortaya Çıkmıştır'

ATKN
29.02.2016 - 14:27

Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davaları gibi kamuoyunda tartışma konusu olan davaların beraatla sonuçlanmasıyla ilgili açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, 'TSK mensuplarını derinden üzen davalar beklendiği şekilde beraat ile sonuçlanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak; hukukun üstünlüğüne saygının gereği ve adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamaların hakkaniyete uygun neticeleneceğine olan inancımız sürekli olarak muhafaza edilmiş, verilen beraat kararları ile birlikte bu yöndeki inanç ve beklentilerimizin haklılığı tekrar ortaya çıkmıştır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'1. Kamuoyunda farklı isimlerle adlandırılan, sonrasında sahte delillerin kullanıldığı ortaya çıkan ve süreç içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını derinden üzen davalar beklendiği şekilde beraat ile sonuçlanmıştır.

2. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak; hukukun üstünlüğüne saygının gereği ve adil yargılanma ilkesi çerçevesinde, söz konusu yargılamaların hakkaniyete uygun neticeleneceğine olan inancımız sürekli olarak muhafaza edilmiş, verilen beraat kararları ile birlikte bu yöndeki inanç ve beklentilerimizin haklılığı tekrar ortaya çıkmıştır. 

3. Alınan bu kararlar çerçevesinde, beraat eden personelimizin, ailelerinin ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının sevincini yürekten paylaşır, kendilerine sağlıklı ve mutlu günler dileriz. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dawkins06

Bu haberi sabah gazetesi "TSK dan FETÖ Kumpası hakkında açıklama" şeklinde verdi. Havuz medyası ağız ishali olmuşcasına manşetler atıyor. Can Dündar ile Fetö... Devamını Gör

itsasin

silah arkadaşlarınızı satarken nasıl sustunuz?