Görüş Bildir
Haberler
'4 Rus Füzesi İran'a Düştü' İddiasına Tahran'dan Yalanlama

'4 Rus Füzesi İran'a Düştü' İddiasına Tahran'dan Yalanlama

ABD'li bir yetkili, Rusya'nın Hazar Denizi'nden Suriye'ye fırlattığı füzelerden dördünün İran topraklarına düştüğünü söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili, Rusya'nın Hazar Denizi'nden Suriye'ye ateşlediği füzelerden dördünün İran topraklarına düştüğünü söyledi.

İran yalanladı

ABD'li yetkililerin, Rusya'nın Hazar Denizi'nden Suriye'deki IŞİD mevzilerini vurduğu füzelerden birkaçının İran'a düştüğü iddiası İran Savunma Bakanlığı tarafından yalanlandı. Tahran, Rusya'nın Hazar Denizi'nden attığı füzelerin birkaçının İran'a düştüğü konusunda ellerinde hiçbir bilginin olmadığını açıkladı.

İran Savunma Bakanlığı, Batı medyasında çıkan haberlerin psikolojik savaşın aktif aşamaya geçişini sergilediğini savundu.

Rusya'dan CNN'e isimsiz kaynak tepkisi

Rusya'dan CNN'e isimsiz kaynak tepkisi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dün yaptığı açıklamada, Rus donanmasının Suriye'deki IŞİD hedeflerine füzelerle saldırı düzenlediğini duyurmuştu. Şoygu, saldırıların Rus donanmasının Hazar Gölü'ndeki dört gemisinden gerçekleştirildiğini ve 1500 kilometre uzaklıktaki IŞİD mevzilerine 26 füze fırlattığı bilgisini vermişti. Füzelerin bütün hedeflere isabet ettiği bildirilmiş, saldırının İran ve Irak'ın işbirliğiyle yapıldığı belirtilmişti.

Bakanlık sözcüsü Tümgeneral Igor Konaşenkov, 'Biz CNN gibi isimsiz kaynaklara referans vererek konuşmuyoruz. Roketlerimizin ateşlenişini de vurdukları hedefleri de gösteriyoruz' dedi.

CNN'in haberine göre, 2 ABD'li yetkili, tam rakam vermese de 'birkaç' Rus füzesinin İran'a düştüğünü iddia etmişti, ama füzelerin İran'da tam olarak nereye düştüğü hakkında da açıklama yapılmamıştı.

Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0