Görüş Bildir
Yeni Haftaya Başlarken Gözler Enflasyonda: Borsa Yükselirken Dolar Düştü!
Küresel piyasalar Fed faiz artırımı tartışılırken, piyasalarda dengelenme sürüyor. Küresel borsalar yeni haftaya pozitif başlarken, Borsa İstanbul'da yükseliş sürdü. TL tarafında da dolar ve eurodaki yatay hareket gerilemeye döndü. Yeni haftanın en önemli verisi perşembe günü açıklanacak olan enflasyon verisi olacak.
Altın, Gümüş, Paladyum: Metallerde Uzmanlar Hareketin Artmasını Bekliyor ama Hangi Yönde?
Fed'in faiz artırımına gideceği beklentisi ve bilanço daraltmanın faiz artırımı sonrasında başlayacağının duyurulması sonrasında altın fiyatları haftanın en düşük seviyesine indi.Analistler merkez bankalarının faiz oranlarını çok yükseltebileceği ya da reel faizin pozitif bölgeye geçeceğini düşünmezken, ekonomik toparlanma endüstriyel talebi büyütüyor. Bu faktörler analistlere göre, ons gümüşü bu yıl yükseltebilir.Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik paladyum fiyatlarını artırdı. Dört ayın en yüksek seviyesine çıkan paladyum fiyatı da dikkatleri çekiyor.Metallerde neler oluyor?
24 Ayar Gram Altın Ne Kadar Oldu? Kapalıçarşı Gram Altın Düştü mü, Yükseldi mi?
Haftanın son iş gününde gram altın fiyatları merak ediliyor. FED faiz kararının açıklanmasıyla birlikte gerilemeye başlayan gram altın, dünü 787 lira olarak tamamlamıştı. Yatırımlarını altın alarak korumak isteyen vatandaşlar, ‘gram altın ne kadar, kaç TL?’ ve ‘gram altın düştü mü, yükseldi mi?’ sorularına cevap arıyor. İşte 28 Ocak 12.45 itibariyle Kaparlıçarşı gram altın fiyatları…
Fed Sonrası Ortalık Karışık: Dünya Borsaları Düşerken BİST Pozitif Ayrıştı, Dolarda Yükseliş Denemeleri
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) martta faiz artırımı sinyali vermesinin ardından negatif bir seyir izlenirken, gözler bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yılın ilk Enflasyon Raporu toplantısına, yurt dışında ise ABD'nin büyüme verisine çevrildi.Fed, beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında bırakırken, enflasyonun yüzde 2 seviyesinin oldukça üzerinde seyretmesi nedeniyle politika faizinin ise yakın zamanda artırılacağını bildirdi.Borsa İstanbul güne sert satışla başlarken, gün sonunda güçlü bir kapanış yaptı. Dolarda yukarı yönlü hareket denemeleri sürüyor 
Piyasalarda Fed Öne Çıkıyor: Borsada Yükseliş Sürerken, Dolar ve Altın da Hareketlendi!
Küresel piyasalarda dün yüksek oynaklıkla birlikte karışık seyrin sürdüğü görülürken, bugün yatırımcıların odağında ABD Merkez Bankasının yılın ilk toplantısından çıkacak kararlar ve sonrasında Fed Başkanı Powell'ın yapacağı açıklamalar bulunuyor.Geçen haftanın ikinci yarısından bu yana Rusya ile ABD ve NATO arasında Ukrayna nedeniyle artan gerilim risk iştahının düşük seyretmesine neden olurken, karşılıklı açıklamaların devam ettiği görülüyor.Borsa İstanbul'da da bu faktörlerin etkisi izlenirken, güne yükselişle başlayan endeks gün sonunda kazancının bir kısmını geri verdi.Dolar ve altın tarafında ise Fed beklentisi öne çıkarken, gün sonuna doğru yurt içinde kurlar yükselişe geçti.
Reklam
Piyasalarda Oynaklık Artıyor: Borsada Toparlanma Çabası! Dolar Yerinde Sayıyor!
Küresel piyasalarda, Fed'in yarınki faiz kararı öncesi para politikasında daha hızlı sıkılaşmaya gidileceği beklentileri ve artan jeopolitik risklerle satışların derinleştiği, oynaklığın yüksek seyretmeye devam ettiği görülüyor.Borsa İstanbul'da dün sert düşüşler görüldü. Gün devre kesici ile tamamlandı. Bugün bir miktar zararını geri aldı. Dolar ve Euro tarafında da Fed toplantısı öne çıkarken, yılbaşında buyana aynı yere çakıldılar. 
Piyasalar Yoğun Haftaya Başlarken: Borsa'da Erken Kapanış! Dolar Fed'i Bekliyor!
Dünya çapında merkez bankalarının para politikalarında daha hızlı sıkılaşma beklentileri risk algısını olumsuz etkilerken, Asya başta olmak üzere Kovid-19 salgınında artan vaka sayıları da dikkat çekiyor. Rusya ile ABD'nin artan Ukrayna gerilimi borsalarda oynaklık ve satış tarafında etkili oluyor.Yeni haftaya başlarken, Fed'in çarşamba günkü yılın ilk toplantısı piyasaların yönü üzerinde ana etken olacak. Powell'ın toplantı kararının açıklanmasının ardından yapacağı konuşma dikkatle izlenecek. Yoğun verilerin olduğu haftada, yurt içinde TCMB'nin yılın ilk Enflasyon Raporu toplantısı ve şirketlerin açıklamaya başlayacağı bilançolar fiyatlamalar üzerinde etkili olacak.Hazine Bakanı Nebati, Dolar ve Euro tarafında bu hafta tüzel kişi DTH'larda çözülme beklendiğini açıkladı. 
Reklam
Borsa ve Dolarda Merkez'in Faiz Kararı Yön Çizdi: Piyasalar Baş Döndürdü!
Küresel piyasalarda enflasyon kaygıları, para politikalarında daha hızlı sıkılaşma beklentileri, tahvil faizlerindeki yükseliş ve artan jeopolitik risklerle oynaklık yüksek seyrederken, enerji fiyatlarının oluşturduğu enflasyon baskısı da sürüyor. Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı, yurt dışında Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantı tutanakları ile yoğun veri gündemi takip edildi.Borsa İstanbul'da önceki günkü devre kesicili yüzde 5 düşüşle kapanışın ardından dün toparlanma çabası ile yükseliş göze çarparken, bugün bir aşağı bir yukarı baş döndürdü.Dolar ve Euro ise faiz kararı ile seyrini değiştirirken, bir miktar geriledi.  
Borsa İstanbul'da Küresel Baskı Sürecek mi? Dolar ve Euro'da Faiz Baskısı Artıyor!
Küresel piyasalarda jeopolitik gerginliklerin başrolde olmasıyla satıcılı seyri güçleniyor. ABD tahvilleri ve vaka sayılarındaki artış da satışlara destek veriyor.  Borsa İstanbul dün günü hızlı bir düşüşle erken tamamlamıştı. Bugün kayıplarını bir miktar toparladı. Dolar ve Euro tarafında ise yarın açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararı öncesinde yukarı seyir kalıcı olmadı.
Reklam
Borsa İstanbul'da Seans Erken Sona Erdi, Dolar ve Euro'da Yükseliş Korundu!
Küresel piyasalarda dün ABD piyasalarının kapalı olması dolayısıyla düşük işlem hacimli sakin bir seyir izlenmesinin ardından, bugün yurt içi ve yurt dışında yoğunlaşan veri gündemi takip edildi.Borsa İstanbul'da yükseliş beklentilerinin korunarak başlandığı günde endeks sert düşüşle günü erken kapadı!Dolar ve Euro'da düne benzer şekilde yükselişle başladığı günde seyrini korudu.  
Borsa İstanbul'da Yükseliş İştah Kaybederken, Dolar ve Euro Geriledi
Fed'e ve ardından diğer merkez bankalarına ilişkin sıkılaşma endişeleri riskli varlıklar üzerinden baskı unsuru olmaya devam ediyor. Bu haftanın gündeminde merkez bankaları ilk sırada yer alırken, yurt içinde de toparlanma sürerken, risk iştahında ivme kaybı da gözleniyor.  Borsa İstanbul'da haftaya olumlu bir başlangıç yapılırken, Dolar ve Euro güne başlarken yükselişini gün içinde düşüşe çevirdi. 
Reklam
Altın ve Para Piyasaları Uzmanından Kritik Uyarı! Altın Yükselecek mi? Neye Yatırım Yapılmalı?
2021 yılı sonunda altın fiyatlarında hızlı yükseliş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından büyük bir ivme ile yönünü aşağı çevirdi. 1000 lira seviyelerine kadar çıkan gram altın son günlerde 780 lira civarında hareket ediyor. Yatırım ve birikimlerini altın ile değerlendirmek isteyen vatandaşlar altının geleceğini merak ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten 2022 yılına dair önemli açıklamalar geldi. Peki altın ne kadar olacak? Altın yükselecek mi? Neye yatırım yapmalı? İşte 2022 yılına dair İslam Memiş'ten uyarılar...
Borsa İstanbul Pozitif Ayrışmasını Sürdürdü! Dolar Düşüş Sonrası Toparlanma Peşinde!
Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin ardından risk iştahının güçsüz olduğu görüldü.ABD’de 39 yılın zirvesine ulaşan enflasyon rakamları sonrasında Fed üyelerinin açıklamalarında, şahin tondaki mesajlar ve enflasyonla mücadele söylemleri ön planda kalmaya devam ediyor. Fed’e ilişkin erken sıkılaşma endişelerine ek olarak Omikron varyantı nedeniyle küresel çapta vaka artışları ciddi boyutlarda seyrediyor.Analistler, piyasaların ABD enflasyonu ve Fed açıklamalarını sindirmeye ve bunun olası etkilerini değerlendirmeye çalıştıklarını belirtiyorlar.Yurt içinde Borsa İstanbul'da ise pozitif ayrışma sürerken, ABD Doları dün dünya çapında değer kaybetti. Bugüne TL karşısında dünkü kayıplarını toparlama çabasında başlayan kurlar sabah saatlerinde yükselişini yüzde 3'ün üzerine taşıyarak hızlandırdı.   
Reklam
ABD'de Enflasyon Zirvede! Borsalar Toparlanırken, Dolarda Düşüş Hızlandı
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dün para politikasındaki belirsizliklere ilişkin soru işaretlerini kısmen de olsa ortadan kaldırmasının ardından pozitif bir seyir izlerken, bugün ABD'de açıklanan enflasyon verileri 40 yılın zirvesinde oluştu.Yurt içinde Borsa İstanbul'da yükseliş sürerken, Dolar ve Euro düşüşe geçti.
11 Ocak 2022 Dolar ve Altın Fiyatları: Dolar ve Altın Yılbaşında Yükseldi mi? 2022 Yılında Dolar Ne Kadar?
Altın ve dolar fiyatlarındaki son durum yeni yılda yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Dolar kurunun 18 liradan 11 TL’ye kadar gerilemesi sonrasında altın fiyatları da rekor seviyede düşüş yaşamıştı. Öyle ki, 24 ayar gram altın bir günde 400 liraya yakın kayıp yaşamıştı. Rekor yükselişlerin ardından yaşanan düşüş sonrasında altın fiyatlarında yeniden hareketlenmeler yaşanıyor. Altın fiyatları haftanın ikinci gününde araştırılmaya devam ediliyor. Yatırımcılar ve hediyece alacak olanlar gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatlarını merak ediyorlar.  Peki, 11 Ocak 2022 çeyrek altın, gram altın, yarım altın, 22 ayar bilezik, Cumhuriyet altını ne kadar, kaç TL?  dolar ne kadar oldu? Dolar yükseldi mi, düştü mü? İşte 11 Ocak 2022 saat 17.00 itibariyle güncel altın ve dolar fiyatları…
24 Ayar Gram Altın Ne Kadar, Kaç TL Oldu? Altın Fiyatları Düştü mü, Yükseldi mi?
Altın fiyatlarındaki son değişimler vatandaşların gündeminde. Ekonomi piyasaları, bu akşam açıklanacak FED faiz kararına kilitlenirken, iç piyasada ise altın fiyatları araştırılıyor. Aralık ayında 1000 liranın üstüne kadar çıkan gram altın, sonrasında hızla değer kaybetmişti. 600 liranın altına kadar düşen gram altın, yeni yılın ilk aylarında yeniden yükselişe geçti. Vatandaşlar, serbest piyasada altın fiyatlarındaki son değişimi araştırıyor. Peki, gram altın ne kadar, kaç TL? Gram altın düştü mü, yükseldi mi? İşte altın fiyatlarındaki son durum…
Reklam